23948sdkhjf

Sydsvensk ställningsfusion

Genom Sydställningars nyligen genomförda förvärv av Heab Byggställningars avdelningar i Skåne och Västsverige bildas det som beskrivs som Sveriges största privatägda ställningsföretag.

Sydställningar är ett tillväxtföretag. Ambitionen är att växa på ett kontrollerat sätt utan att tappa fokus från de värderingar vi har. Syftet med förvärvet av Heab är att etablera och stärka oss på marknaden i Skåne och utmed västkusten med omnejd, säger företagets vd Jonas Möllebro.

Enligt Jonas Möllebro monterar Sydställningar före förvärvet byggnadsställningar och väderskydd till ungefär 750 byggarbetsplatser om året, men siktar betydligt högre. Tillväxten drivs såväl organiskt genom ökad försäljning som genom förvärv av väl fungerande företag som delar företagets värderingar.

Vi har gjort förvärv tidigare genom åren och dessa har blivit bra. Jag är därför övertygad om att även detta kommer att bli en bra lösning och att vi tillsammans kommer att bli ett bättre företag för ställningsbranschen i Sverige, säger Jonas Möllebro.

Båda företagen är auktoriserade av branschorganisationen Stib, vilket bland annat kräver ett högt säkerhetstänk och respekt för normer och regelverk.

Allt vi gör utgår från människan. Därför är alltid säkerheten det viktigaste för oss. Detta är en bra affär för byggbranschen då vi delar grundläggande värderingar med Sydställningar, säger Heabs vd Jimmy Hassel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.109