23948sdkhjf

Fler rosa band från Olofsfors

De senaste tio åren har cancerforskningen fått ett tillskott på närmare en miljon kronor genom Olofsfors insamlingar bland i huvudsak företag inom skogsbranschen. I år utvecklar företaget samarbetet med Bröstcancerförbundet ytterligare.

Engagemanget från företagen som bidragit under åren är fantastiskt, och vi är tacksamma över att vi tillsammans kunnat åstadkomma så mycket. Vi vill nu göra det möjligt för fler att bidra, säger Olofsfors vd, Göran Nyberg.

Tidigare år har företaget auktionerat ut ett par rosa skogsmaskinsband, och pengarna från det högsta budet har oavkortat skänkts till cancerforskning. I år har Olofsfors i stället skapat en egen insamling tillsammans med Bröstcancerförbundet, och skänker ett par rosa skogsmaskinsband till Bröstcancerförbundet som lottar ut dem till ett företag eller en person som skänkt en gåva om 5 000 kronor eller mer.

Vi är glada att vi tillsammans med Bröstcancerförbundet kunnat hitta en bra lösning. Med det nya konceptet kan fler bidra med stort som smått. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, och vi tror och hoppas att insamlingen ska väcka stort engagemang, säger Göran Nyberg.

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor. Varje dag får, enligt Bröstcancerförbundet, 8 000 kvinnor beskedet om bröstcancer i Sverige.

För att uppnå Bröstcancerförbundets vision att ingen ska drabbas behövs bidrag och engagemang såsom samarbetet med Olofsfors. Insamlingen och det rosa skogsmaskinsbandet bidrar till bröstcancerforskning men även stöd till drabbade och närstående. Tillsammans bekämpar vi bröstcancer, säger Marit Jenset, generalsekreterare på Bröstcancerförbundet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.11