23948sdkhjf

Storbritannien nästa för Oilquick

Med den nya tiltrotatorn OQTR-E som komplement till företagets snabbfästen ser Oilquick stora möjligheter att växa i Storbritannien. Därför öppnas 1 oktober ett eget dotterbolag i landet.

Oilquicks snabbfästen är väl etablerade vid det här laget, även utanför Sveriges gränser. Företaget konstaterar dessutom att intresset ökar, vilket också ökar intresset att komplettera befintliga återförsäljarnät med egna bolag. Med de nya tiltrotatorerna OQTR-E blir produktpaletten än mer intressant för många länder.

Sedan tidigare har företaget egna dotterbolag i Frankrike och Nordamerika. Nu är tiden kommen även för Storbritannien där företaget hittills representerats av återförsäljare och distributörer.

Nybildade Oilquick UK, som öppnar 1 oktober, kommer att hantera bland annat direktförsäljning, marknadsföring och serviceärenden, men kommer också att verka för en breddning av det befintliga nätet av återförsäljare och servicepartners.

– Detta är ett naturligt steg för att kunna möta en ökande efterfrågan och kunna växa ytterligare. Med ett eget bolag får vi bättre kontroll och kan konkurrera på lika villkor. Storbritannien är en enorm marknad som har stor utvecklingspotential både för vår basprodukt – fullautomatiska snabbfästen – men även för våra nya tiltrotatorer, säger Oilquicks vd Henrik Sonerud.

Platschef för det brittiska bolaghet blir Steve Parker som jobbat i branschen i över 30 år och närmast kommer från ECY Haulmark.

Jag är väl bekant med Oilquicks kvalitetsfästen och har bara positiva erfarenheter. Nu med de nya tiltrotatorerna har vi en enorm marknad att tillgå. Vi kommer att bearbeta marknaden hårt för att nå ut till både användare och beslutsfattare, säger Steve Parker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078