23948sdkhjf

Smörjmedel är rätt för Fuchs

Smörjmedel är allt för tyska Fuchs, som sedan fem år tillbaka finns även i Sverige.

2015 köpte tyska smörjmedelstillverkaren Fuchs Statoil smörjmedel.

Därmed föddes Fuchs Norden och Statoils gamla produktprogram harmonierades med Fuchs sortiment.

Fuchskoncernen, som har mer än 85 år på nacken, tillverkar och säljer smörjmedel och hydraulvätskor, till exempel för fordon och för industrin, smörjfett och andra kemiska produkter.

Det nordiska centret för forskning och utveckling flyttades nyligen till företagets nybyggda smörjmedelsanläggning i Västerhaninge.

Den nordiska utvecklingsavdelningen ser också till att dra nytta även av de internationella resurserna: Fuchs har verksamhet över hela världen och i basen i Mannheim finns en en stor forskningsavdelning, förklarar produktchef Johan Bolkéus.

Han noterar dock också att det finns en del Nordenspecifika produkter, utvecklade i Sverige.

– Vi har till exempel en hydraulolja som tål kallt klimat och nedbrytbara biologiska oljor, som är viktiga för oss i Norden.

Det svenska huvudkontoret finns i Stockholm, Fuchs Norden har dessutom kontor i Finland, Danmark och Norge, och lager i Norge och Finland.

Sommaren 2020 flyttades produktionen från den gamla fabriken i Nynäshamn till en helt ny anläggning i Västerhaninge.

– All produktion och transport av varor sker nu därifrån. Lagret ligger i flyttfas II och är fortfarande kvar i Eskilstuna men kommer att flyttas över till nya fabriken i Västerhaninge under november i år, säger Åsa Stranger, marknadschef på Fuchs Lubricants Nordic.

–  Vi har nu en hypermodern produktionsanläggning och huvudtillverkningen för den nordiska marknaden sker där – det är viktigt för oss att finnas nära kunderna, konstaterar Johan Bolkéus. 

Han lyfter också fram företagets återförsäljare, som finns från Kiruna i norr till Tomelilla i söder.

–  Det är oerhört viktigt för oss att ha duktiga återförsäljare – det är de som känner kunderna lokalt och vi jobbar hårt för att ha den kompetens som krävs för att de ska klara det.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.062