23948sdkhjf

Sockersött uppdrag för Norrvidinge

När Norrvidinge fick uppdraget att förse Nordic Sugar med entreprenadmaskiner för Örtofta sockerbruk blev lösningen inköp av fyra hjullastare, L18 från Ljungby Maskin.

Nordic Sugar Örtofta är en av de största sockerfabrikerna i Europa med en verksamhet som stundtals är mycket intensiv. Värst är det under den så kallade säsongskampanjen sockerbruket är igång dygnet runt sju dagar i veckan. Nära två miljoner ton sockerbetor omvandlas under perioden till socker och foderprodukter.

Sockerfabriken är dimensionerad för att klara en daglig avverkning av cirka 18 500 ton betor, något som ställer stora krav effektiva och driftsäkra processer.

För att bland annat säkerställa en störningsfri produktion under den kritiska perioden fick Norrvidinge uppgiften att ta fram en lämplig lösning, något som inte minst fick Norrvidinges vvd Martin Nilsson att minnas gångna tider.

Det känns fantastiskt att återuppleva denna miljö - då jag själv i mitten på 90-talet arbetade på säsongskampanjen, säger Martin Nilsson.

Norrvidinge ska nu, enligt ett samarbetsavtal med Nordic Sugar, hyra ut lämpliga entreprenadmaskiner under de närmaste tre åren, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

Nordic Sugar Örtofta ställer höga krav på kapacitet och driftsäkerhet i maskinparken, detta har Norrvidinge visat att man klarar. Vi ser fram emot ett långvarigt och gott samarbete, säger Stefan Persson, avdelningschef för transport och vattenrening på Örtofta sockerbruk.

Lämpliga maskiner hittades hos Ljungby Maskin som nu levererat fyra hjullastare L18. Maskinerna har anpassats och utrustats i samarbete med driftpersonalen på Nordic Sugar Örtofta där tjänstgöring på sockerbruket väntar ett bra tag framöver.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.064