23948sdkhjf

Protec integreras i Feddersen

Feddersen Group har förvärvat 75 procent av norska Protec Scandinavia och 100 procent av den svenska verksamheten. 

-Protec har en fin agenturflotta för återvinningsmaskiner. Vi behöver bredda oss in mot detta. I och med förvärvet så får vi nu tillgång till maskiner såväl från Erema som Weima, säger Torbjörn Egerhag, vd för Feddersen Norden AB, till Plastforum. 

-För mig är detta ett underbart sätt att komma vidare och ett sätta att stärka ryggraden i bolaget, säger Per SkjevikProtec Scandinavia, till Plastforum. 

Förvärvet genomfördes den 14 juli och innebär att Feddersen Group förvärvat 75 procent av aktierna i det norska bolaget Protec Scandinavia AS samt 100 procent av aktierna i Protec Scandinavia Sweden AB. Säljare är Pemel Holding AS, ett bolag ägt av Per Skjevik. 

-Vi har vuxit hårt det senaste året och kände att det behövdes mer muskler för att kunna växa vidare i såväl Norge som Sverige, säger Per Skjevik. 

Med förvärvet av aktieinnehavet utökar Feddersen Group sin regionala närvaro i norra Europa och kommer i framtiden att tjäna den norska marknaden med ett juridiskt oberoende företag och sin egen säljstruktur. Protec Scandinavia AS kommer att utvidga sin portfölj till att så småningom även omfatta distribution av teknisk plast.  

-Vi ville in i Sverige. Där hade redan Feddersen en organisation. Vi vill öka i Norge och där hade Feddersen redan plastråvarorna tillgängliga så sammanslagningen har varit väldigt naturlig och ett bra sätt för Protec att växa i Norge, säger Per Skjevik. 

Protec Scandinavia Sweden AB kommer att finns kvar och integreras i K.D. Feddersen Norden AB.  

-Genom förvärvet har vi stärkt oss på maskinåtervinningssidan och fått ett antal riktigt kunniga företag att samtala med. Höstens uppdrag blir nu att gå igenom marknaden för tillverkning av tvättar. Vi kommer att söka samarbete med den bästa för att kunna erbjuda en komplett maskinportfölj för plaståtervinning, säger Torbjörn Egerhag. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078