23948sdkhjf

Stenhård affär

Benders Sverige AB har köpt Starka Betongindustriers mark- och VA-verksamhet.

I affären ingår den verksamhet som rör markstensprodukter och VA; två produktionsenheter byter därmed ägare – den i Södra Sandby och den i Strängnäs.

Båda ska drivas vidare som förut och anställd personal kommer att erbjudas anställning inom Benders, förklarar Benders i ett pressmeddelande

– Vi är oerhört glada att kunna förvärva dessa verksamheter då de väl kompletterar våra produkter och sortiment per i dag. VA-sortimentet gör oss i dag kompletta inom betongprodukter och den produktionskapacitet som vi nu får möjlighet att köpa kommer väl till pass i den marknad vi befinner oss i, säger Ove Bender, vd Benders Sverige AB, i pressmeddelandet.

Starka å sin sida ska framöver lägga fokus på betongelement och murar, enligt pressmeddelandet kommer man under hösten att påbörja en ”större investering” i Arbogafabriken för att dubbla produktionskapaciteten, tanken är också att satsa vidare på anläggningarna i Kristianstad och Ängelholm.

– Med Benders som köpare av våra anläggningar i Södra Sandby och Strängnäs känner vi oss trygga med en fortsatt god utveckling av dessa anläggningar och vår personal kommer till ett familjeägt bolag med likartade värderingar som hos oss, säger Starka AB:s koncernchef Lena Holst, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.109