23948sdkhjf

Lyckad övergång till nätauktioner

Genom att ersätta traditionella liveauktioner med nätauktioner har Ritchie Bros noterat en kraftig uppgång av antalet registrerade budgivare och påtagliga avkastningar för uppdragsgivarna.

Med covid-19-pandemin följde omfattande nedstängningar och reserestriktioner, vilket bland annat innebar att den kanadensiska auktionsgiganten Ritchie Bros snabbt insåg att möjligheten att köra vidare med de traditionella liveauktionerna inte ens fanns i teorin.

Till och med innan covid-19 kom mer än hälften av de vinnande buden på våra liveauktioner från budgivare online. Med hjälp av vår befintliga infrastruktur bytte vi snabbt helt och hållet till nätauktioner i mars och har fått mycket bra feedback från kunder – både köpare och säljare, säger Jeroen Rijk, företagets vd för bland annat Europa.

Företaget konstaterar nu att gensvaret varit stort. Enbart i Europa och Mellanöstern redovisas mer än 30 000 nyregistreringar av budgivare under årets första sex månader, en ökning med 66 procent jämfört med samma period 2019.

En fördel med de tidsbestämda nätauktionerna är att objekten finns tillgängliga för bud under flera dagar. I princip innebär det att den puls och spänning som uppnås med människor, maskiner och auktionsutropare på plats ersätts med tid som budgivarna kan ägna till exempelvis mer eftertanke före ett köp.

Enligt företaget visar den feedback som kommit från uppdragsgivarna att avkastningen för uppdragsgivarna varit påtaglig trots – eller kanske tack vare – den nya strategin.

Höjdpunkter första halvåret 2020
• 73 miljoner besök på företagets webbplatser och 11,2 miljoner sökningar via företagets mobilapp.
• 308 000 entreprenadmaskiner, lastbilar och annan utrustning såldes till köpare från 140 länder.
• Objekt på auktionerna fick över 6,1 miljoner bud.
• Mer än 27 100 objekt såldes på 15 auktioner i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).
• Över 30 000 budgivare registrerades för EMEA-auktioner, 66 procent fler än 2019

• Nya lokala rekord

  • Meppen, Tyskland (27–28 mars): över 2 900 budgivare, en ökning med 41 procent jämfört med samma auktion förra året
  • Dubai, Förenade Arabemiraten (29–30 juni): 40-procentig ökning av nya budgivare jämfört med samma auktion 2019
  • Maltby, Storbritannien (18–19 juni): över 1 900 registrerade budgivare, en ökning med 170 procent jämfört med samma auktion förra året
  • Moerdijk, Nederländerna (10–12 juni): över 2 500 registrerade budgivare, en ökning med 71 procent jämfört med samma auktion 2019

Källa: Ritchie Bros

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.11