23948sdkhjf

Milacrons försäljning ner 23 %

Försäljningen för årets andra kvartal sjönk med 23 procent för den amerikanska plastmaskin och varmkanaltillverkaren Milacron, jämfört med samma kvartal för ett år sedan. 

I en rapport från moderbolaget Hillenbrand Incden 6 augusti, skriver de att nedgången framförallt drevs av lägre efterfrågan på formsprutnings- och extruderingsutrustning, till följd av den pandemirelaterade avstängningen i Indien och svagheten på fordonsmarknaden. 

-Nedgången kompenserades delvis av en ökad försäljning av varmkanalsystem mot medicinska och elektroniska slutmarknader. 

Företaget rapporterar också en minskning med 24 procent i justerat resultat före ränta, skatter, avskrivningar och avskrivningar (EBITDA)  

Hillenbrand förvärvade Milacron för 1,9 miljarder dollar i november 2019, Moderbolaget har ett treårigt kostnadssynergimål på 75 miljoner dollar för Milacron och rapporterar att det är på väg att uppnå 20 till 25 miljoner dollar i kostnadssynergier under innevarande räkenskapsår. 

I rapporteringen om utsikterna för räkenskapsåret 2020 skriver Hillenbrand att Milacrons försäljning "förväntas minska blygsamt. Försäljningen av varmkanalsystem för medicinska projekt relaterade till Covid-19 förväntas minska under det fjärde kvartalet och försäljningen av formsprutningsmaskiner förväntas förbli svag. " 

Hillenbrand är också moderföretag för Coperion, K-Tron och Rotex, som ingår i företagets Process Equipment Group. Under kvartalet redovisade den enheten en försäljning på 281 miljoner dollar, en minskning med 11 procent jämfört med samma kvartal för ett år sedan. Nedgången drevs av "lägre efterfrågan på kapitalutrustning och eftermarknadsdelar och service över hela segmentet, delvis kompenserad av gynnsam prissättning," rapporterar Hillenbrand. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094