23948sdkhjf

Optimism i Cat trots stort tapp

Årets andra kvartal blev tufft för Caterpillar som redovisar en omsättning som minskade med 31 procent och ett rörelseresultat som minskade med 65 procent jämfört med samma period förra året.

Årets andra kvartal har präglats av den pågående covid-19-pandemin som i hög grad har en dämpande inverkan på investeringsviljan. För Caterpillars del har det resulterat i en omsättning som minskat från 14,1 miljarder US-dollar under andra kvartalet 2019 till 10,0 miljarder US-dollar för motsvarande period i år. Rörelseresultatet har backat än mer. Där redovisar företaget en vinst i år på 0,8 miljarder US-dollar jämfört med 2,3 miljarder under april-juni 2019.

Företagets vd och koncernchef Jim Umpleby betonar att det är svårt att sia om framtiden på grund av pandemin, men förlitar sig på att företaget vidtagit de åtgärder som är nödvändiga – oavsett om efterfrågan ökar eller minskar framöver.

– Vi är väl positionerade för dessa utmanande tider. Vi är fokuserade på våra medarbetares säkerhet och på att underhålla en konkurrenskraftig och flexibel kostnadsstruktur. Samtidigt investerar vi i service och bredare erbjudanden till våra kunder. Vi står också beredda att snabbt ställa om produktionen till varje förändring i efterfrågan, säger Jim Umpleby.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.109