23948sdkhjf

Huddig öppnar filial i USA

USA har utvecklats till en av Huddigs fokusmarknader. Därför öppnar företaget nu en filial, strategiskt placerad i Midwest, Chicago.

Uppbyggnaden av Huddigs verksamhet i USA har tagits steg för steg. Det är nu snart tio år sedan den nordamerikanska marknaden började bearbetas. Inte minst har de järnvägsanpassade maskinerna blivit efterfrågade och för snart två år sedan kompletterades den befintliga representanten i USA med ytterligare en återförsäljare och servicelämnare med speciell inriktning på järnvägsindustrin. Läs mer här.

Hösten 2019 togs ytterligare ett viktigt steg i och med att Hans Bergqvist flyttade över till USA med familj efter 24 år i bolaget i Sverige.

Det känns väldigt skönt att vara på plats i USA efter att ha jobbat på distans från Sverige under en period. Nu befinner jag mig nära mina kunder i rätt tidzon vilket ger mig möjligheten att ge dem bättre service, säger Hans Bergqvist i sin roll som försäljningschef för Nordamerika.

Primära uppgifter för företaget är nu att bygga upp en service- och distributionsstruktur som ger bästa möjliga support till befintliga och kommande kunder. För att nå dit satsas inte minst på kunskapsöverföring i form av bland annat service- och produktutbildning till befintliga återförsäljare. I och med etableringen förbättras även förutsättningarna för support av flera säljkanaler, vilket innebär att det även inletts arbete med att etablera fler återförsäljare.

Den pågående pandemin lägger en del hinder i vägen för utvecklingen, men företagsledningen ser en stor styrka i den nya filialen som gör det möjligt att att stötta en så viktig marknad som USA på plats. Bland annat ökar möjligheterna att träffa kunderna personligen, även med befintliga, lokala reserestriktioner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.11