23948sdkhjf

Peab asfalterar i Vallentuna

Det har dröjt på grund av överprövning, men nu står Peab Asfalt berett att inleda det uppdrag företaget tog hem redan i höstas: mindre markarbeten och beläggningsunderhåll i Vallentuna kommun under 2020.

I höstas tog Peab Asfalt hem uppdraget att bland annat svara för beläggningsunderhåll i Vallentuna kommun under 2020. Beslutet ifrågasattes dock av Svevia som valde att begära överprövning, vilket innebar att kommunen tvingades pausa sina beläggningsjobb.

Sedan dess har ärendet hunnit passera tre instanser och i våras slog Högsta Förvaltningsdomstolen fast att kommunens ursprungliga beslut var korrekt. Därefter har det krävts viss planering och anpassning av nödvändiga resurser, men nu kan arbetet komma igång på allvar.

Vallentuna kommun är ett välkommet kontrakt efter ett års överprövande och där kommunen till slut fick rätt. Våra arbeten inom kommunen är efterlängtade efter en lång tid utan någon asfaltering, säger Patrik Carlsson, arbetschef Peab Asfalt.

I praktiken kommer arbetet igång två till tre månader försenat. Förhoppningen är dock att en torr och varm sommar tillsammans med en sen vinter ska samverka till att de jobb som planerats för sommaren ska hinna slutföras innan säsongen är slut.

Uppdraget gäller under 2020, med möjlighet till två års förlängning och värderat till ungefär sju miljoner kronor per år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

2.847