23948sdkhjf

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

Med hjälp av den nya e-utbildningen hoppas Samhällsbyggnadssektorns etiska råd på att komma till rätta med de etiska övertramp som fortfarande förekommer i byggbranschen.

I utbildningen, som utlovas vara kostnadsfri och ta ungefär 20 minuter att genomföra, samlas korta filmer, enkla fakta och praktiska exempel som ska ge en introduktion till tre grundpelare i byggetiken; korruptionsbekämpning, sund konkurrens och mångfald.

I kristider är det lätt att tappa bort de värdebaserade frågorna. Vi vill därför erbjuda en möjlighet för alla som verkar i, eller är nyfikna på den här fantastiska branschen, en möjlighet att lära sig mer om vilka etiska utmaningar vi har och vad var och en kan göra åt dem. Kunskap och verktyg är alltid första steget till förändring, säger Maria Hernroth, Peabs hållbarhetschef och representant för Byggföretagen inom Samhällsbyggnadssektorns etiska råd.

Emligt Maria Hernroth hämtades idén till utbildningen från Peabs sätt att jobba med digital kompetenshöjning och att företaget varit en drivande part vid framtagandet av den digitala utbildningen som riktar sig till både studenter och yrkesverksamma.

Under våren har vi på Peab ställt om och satsar mycket mer på digitala utbildningar internt. Vi har nu interna digitala kurser och virtuella klassrum i allt från etik och likabehandling till heta arbeten. Digitala utbildningar är här för att stanna och något vi inom etiska rådet såg kunde hjälpa oss i vårt uppdrag att driva förändring och att aktivt verka för korruptionsbekämpning och sund konkurrens, säger hon.

Förhoppningen är att bredare kunskap kring ett etiskt korrekt agerande och vad olika aktörer gör för att skapa en trygg, inkluderande och sund bransch ska bidra till att målet nås.

2

Kunskap och verktyg är alltid första steget till förändring, säger Maria Hernroth.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.064