23948sdkhjf

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

Nu tar vi ytterligare ett konkret steg i den tidigare kommunicerade planen att avyttra hela division Road Services på ett ansvarsfullt sätt. I och med avtalet med Arkil får Road Services i Danmark de bästa förutsättningarna att utvecklas vidare, säger Tomas Carlsson, koncernchef för NCC.

Försäljningen genomförs som ett aktieköpsavtal och överlämningen av verksamheten beräknas kunna ske under det tredje kvartalet 2020 efter godkännande av berörda konkurrensmyndigheter. Till dess drivs verksamheten vidare med befintlig organisation och oförändrat varumärke.

Vi välkomnar medarbetarna i danska NCC Road Services till oss på Arkil, tillsammans kan vi nu ge våra kunder ett bredare erbjudande av vägrelaterade tjänster, säger Arkils vd Jørgen Søndergaard.

Verksamheten i Road Services har, enligt företagsledningen, få synergier med andra delar av NCC och har haft låg lönsamhet under ett antal år. Bedömningen är dock att verksamheten har goda förutsättningar att utvecklas väl med rätt ägare.

Planerna på att avyttra divisionen presenterades i december 2018 då den svenska vägsäkerhetsdelen, med namnet Via Safe Sweden, såldes till Ramudden.

Läs mer här.

Arbetet med att förbereda försäljning av Road Services kvarvarande verksamhet i Sverige, Finland och Norge pågår.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

2.285