23948sdkhjf

Tredje gången för BDX

BDX fortsätter på spåret – nu mellan Gällivare och Luleå.

BDX har fått ytterligare jobb med utbyggnaden av det nya signalsystemet ERTMS (European Rail Traffic Management System) –nu tar man sig an styrområde Polcirkeln mellan Gällivare och Luleå.

Kontraktet innebär bland annat att BDX Företagen ska utföra installationsarbeten i spår, elkraft/kontaktledning, signal, telearbeten samt beställning, transport och mellanlagring av teknikhus, signalskåp och varor till entreprenaden.

– Det känns jättebra att få utföra det här uppdraget för Trafikverket. Det här blir tredje projektet gällande ERTMS som vi ska utföra. Sedan tidigare har vi bland annat utfört ERTMS-uppdrag på sträckan Kiruna-Riksgränsen samt ytterligare ett uppdrag i styrområde Polcirkeln, säger Andreas Karlsson, affärschef Rail, BDX Företagen AB, i ett pressmeddelande.

BDX förklarar att man kommer att utföra spårarbeten för nya signalsträckor, ny kraftförsörjning för nya teknikhus och skåp med tillhörande utrustning, signalarbeten med signaler, baliser och tavlor samt tele med förbindelser till alla objekt längs hela sträckan för kommunikation.

Läs mer om: BDX
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.141