23948sdkhjf

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Lindab har beslutat att stänga IMP Klima Group med dotterbolag. 226 anställda påverkas.

Lindab förvärvade IMP Klima 2015 för att etablera närvaro på marknaden för luftbehandlingsaggregat. Det är en mycket konkurrensutsatt marknad med kundanpassade lösningar. IMP Klima har haft en svag försäljningsutveckling och har varit olönsamma i flera år, dessutom har Coronapandemin förvärrat situationen ytterligare. Nu kommer beskedet att man väljer att stänga verksamheten.

Med stängningen förlorar 212 anställda jobbet i Slovenien och ytterligare 14 anställda i Serbien, Montenegro och Bosnien-Hercegovina. Produktionen av luftbehandlingsaggregat i Slovenien kommer att upphöra i slutet av 2020.

-Att stänga IMP Klima är ett tufft beslut att fatta, eftersom det påverkar många medarbetare som har gjort sitt bästa för att förbättra företagets resultat, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab.

Enligt Ola finns det många tillverkare av luftbehandlingsaggregat i Europa och konkurrensen är intensiv.

- Om du inte är en av toppspelarna är det svårt att nå tillfredsställande lönsamhet. Inom Lindab måste alla enheter bidra till vårt mål om 10 procent rörelsemarginal. Vi ser inte en rimlig väg till lönsamhet och tillväxt för IMP Klima. Vi har därför beslutat att lägga ner verksamheten, säger Ola.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.172