23948sdkhjf

Är Wittmanns Fakuma-beslut bara början?

Sommaren och stundande semestertid är i antåg för många på det norra halvklotet. Många med mig har då börjat ställa sig frågan hur höstens konferens- och mässkalender kommer att se ut. I synnerhet undrar nog många hur det blir med Fakuma i Friedrichshafen, Tyskland den 13-17 oktober? 

Mässarrangören har ännu inte gett någon indikation om att mässan inte kommer att arrangeras, vilket verkar vara ett tecken på att den faktiskt kommer att hållas. 

I måndags, den 22 juni, lät dock maskin- och automationsjätten Wittmann Battenfeld meddela att företaget inte kommer att delta. Osäkerheten och risken för spridning av Covid-19 är fortfarande för stor, skriver företagets vd och koncernchef Michael Wittmann, i ett pressmeddelande. 

-Ja, det stämmer, säger Christian Hiljemark, vd för Battenfeld Sverige, till Plastforum. Det har varit ett svårt beslut för våra ägare att ta, men de vill varken utsätta sina kunder eller personal att föra smittan vidare. Så klart att detta är väldigt olyckligt eftersom mässan brukar vara väldigt bra för Wittmann, meägarna anser även att det hade varit väldigt svårt att förbereda sig inför mässan. 

Eftersom det är allmänt känt att stora sammankomster av människor är en idealisk grogrund för ett förnyat utbrott av coronaviruset, återstår nu att se om Wittmann Battenfeld blir det enda företaget som väljer att dra sig ur i år, eller om detta bara är början. Kommer mässan över huvudtaget att äga rum, och i sådana fall......hur många besökare kommer att åka dit? 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.109