23948sdkhjf

Första fossilfria PP-etiketten

| Av Marcus Petersson | Packnet | Tipsa redaktionen

UPM Raflatac samarbetar med Vellamo, Finlands prisbelönta naturliga mineralvatten, för en verkligt innovativ hållbar etikett. Vellamos flaskor har UPM Raflatac Forest Film PPTM, världens första och enda träbaserade etikettmaterial av polypropen.

Detta transparenta etikettmaterial är konstruerat av UPM BioVerno naphtha, en 100-procentig träbaserad lösning tillverkad av tallolja, en rest av massaproduktion, härrörande från hållbart skötta skogar.

– Detta är ett idealiskt samarbete för att visa hur etiketter är viktiga när det gäller hållbara förpackningar, säger Timo Kekki, vice president, Films Business, UPM Raflatac.

– Vårt innovativa etikettmaterial svarar på varumärkesägarnas behov att ersätta traditionella fossilbaserade jungfruliga material med förnybara material. Samarbetet med Vellamo är ett utmärkt exempel på hur vi märker en smartare framtid utöver fossil tillsammans med våra partners.

UPM Raflatac menar att Forest Film PP erbjuder företag som Vellamo ett effektivt och effektfullt sätt att nå utöver sina hållbarhetsmål utan att kompromissa med produktens prestanda. Det är tillverkat av 100 procent förnybara träbaserade råvaror i en ISCC-certifierad värdekedja och har identisk kvalitet och prestanda som konventionella fossilbaserade filmer.

– Vellamo är en av Mother Natures perfekta skapelser och vi är glada att dela med oss av hur vi har vidtagit fantastiska åtgärder för att säkerställa vår unika smak, renhet och hållbarhet för våra kunders och planetens hälsa genom att uppnå ett neutralt koldioxidavtryck över produktion, förpackning och logistik, säger Petteri Ahonen, VD för Ice Age Water Ltd.

Vellamo följer strikta standarder för naturligt mineralvatten vilket gör att de kan upprätthålla sitt officiella godkännande och högkvalitets status av att vara ett mineralvatten som är naturligt ren, unik i smak, tappat vid källan, inte innehåller några miljöföroreningar och ej heller tillsatta mineraler eller sötningsmedel.

Den högkvalitativa, hållbara etiketten är en integrerad del av Vellamos varumärke och stöder Vellamos CO2ZERO Hållbarhetsprogram som syftar till att minska koldioxidutsläppen under produktens livscykel till noll.

Etiketten har också UPM Raflatacs RafMore, en innovativ, smart etikettlösning som gör det möjligt för konsumenterna att skanna etiketten, unik för varje Vellamo-flaska, och få tillgång till realtidsdata för produktlivscykel och kolavtryck.

UPM Raflatac utökade nyligen sitt Forest Film-produktsortiment med branschens första träbaserade polyetylen-etikettfilm för applikationer och varumärken inom segmenten Home och Personal Care.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu grundas för västsvensk vindkraft

”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

Viruset, vindarna men framförallt klockan. Trafikverket har många motståndare när upprustningen av getingmidjan går in i ett kritiskt skede i sommar.

Peabs första beläggningsavtal med Sollentuna

Peab asfalterar i Vallentuna

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

Nyhetsbrev

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

JCB: första vätgasdrivna grävmaskinen är här

JCB visar upp ny prototyp – vars enda utsläpp är vatten.

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Malmö har fått ett liftcenter

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Svag juni för bussarna

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Skredrisken längs Göta älv utreds

Geotekniska undersökningar har just påbörjats i Göta älvdalen som ett led i arbetet att utreda stabiliteten i de delar av älvdalen som betraktas som mest skredbenägna.

Från lastbilar till fastigheter

Vad händer med industrin efter corona?

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Tojos Plast får ny ägare

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Halvvarmt uppdrag i norr

450 nya bostäder kan byggas i Södertälje

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Timmerförare backade på kvinna - åtalas

Konkurrensverket slår ner på kommun 

Metsjö dubblar

Vacker men sliten väg ska renoveras

Nöjesparkerna i akut kris

SL återinför biljettkontroller

Peab bygger i havet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093