23948sdkhjf

Bussförar-SM - sista chansen att komma med!

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

17 juni hade 454 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2020 – den som ännu inte gjort provet har sista chansen nu.

Midsommaraftonens midnatt, 19 juni kl 23:59 stängs möjligheten att genomföra det nätbaserade uttagningsprovet till Bussförar-SM 2020, det är med ett ord bråttom!

För mer information och länk till anmälan, KLICKA HÄR!

Trots en vår som saknar motstycke i historien så har intresset för Bussförar-SM varit skyhögt. Och trots att möjligheten att anmäla deltagande öppnade sent på grund av pandemin så har överraskande många klivit in i tävlingen. Drygt 450 bussförare har redan gjort uttagninsprovet och de har alla chansen att bli en av de 16 finalisterna som får vara med och köra finalen 7 september på Gillingebanan i Vallentuna, norr om Stockholm.

Av alla anmälde var det Sveriges största bussbolag som lyckades få överlägset flest anmälda förare med två dagar kvar: Nobina med imponerande 170 bussförare! Därefter föjer Transdev som med dotterbolag noterar 90 bussförare och Keolis med 59 anmälda förare. Hela listan mer anmälda bussförare per bussbolag är med i dag och nu i slutredovisningen innan tävlingen stänger är samtliga bussbolag angivna - många små har en bussförare anmäld och det händer att någon av dem tidigare blivit svensk mästare i att köra buss.

De 16 finalisterna kommer att publiceras på rt-forum veckan efter midsommar, så håll koll!

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Res- och Trafikforum, tävlingens syfte är att lyfta bussföraryrkets status samt visa på dess stora betydelse för kollektivtrafiken i hela landet. Bussförar-SM har flera samarbetspartners och utställarpartnets, läs mer om dem genom att KLICKA HÄR!

Här nedan redovisas alla bussbolag efter antal anmälda bussförare (siffran i parentes anger hur många bussförare som var anmälda 8  juni)

Nobina    170 (156)

Transdev* 90 (72)

Keolis   59 (42)

Bergkvarabuss* 18 (14)

Arriva  14 (11)

Vy* 12 (9)

Svealandstrafiken  9 (8)

Byberg & Nordin 8 (5)

Connect Bus  6 (5)

Mohlins Bussar 6 (2)

Flexbuss 5 (2)

Gamla Upsala Buss 4 (2)

Nedanstående bolag har vardera en förare anmäld:

Björcks Resor, Bollnäs Busstrafik, Bottnaryds Trafik, Brålanda Buss och taxi, Bengans Buss, Carlsbuss, Erikssons Buss, Exodus Resor, Färgelanda Buss, Gerts Busstrafik, Gimo Buss, Gustavssons Buss, Hjälmåkra Buss, Högbergs Buss, Karlsson Buss, Klippans Busstrafik, Kristian Larsson Busstrafik, Kristiansstad Buss, Larsson Bus, Lysekilsbuss, Molkom Buss, Oves Buss, Piteå Citybuss, RPQ-buss, Skellefteå buss, Tuna Trafik, Wallers Buss, Vannarpsbuss, Westinbuss, Åkerbergs Trafik samt Åkerlunds Buss.

*) I Transdev redovisas även bussar från dotterbolaget A Bjöks som förvärvades sommaren 2019; just nu finns Björks Buss, VS & Perssons Bussar, Lindbergs Buss och Siljan Buss med bland bolagen som ingår i köpet av A Björks.

I Vy ingår Flygbussarna och i Bergkvara Traveller Bus.

Notera: Att totalen inte stämmer beror på att några enstaka bussförare inte angivit något bussbolag eller att uppgiften om bussbolag ännu är osäker.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu grundas för västsvensk vindkraft

”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

Viruset, vindarna men framförallt klockan. Trafikverket har många motståndare när upprustningen av getingmidjan går in i ett kritiskt skede i sommar.

Peabs första beläggningsavtal med Sollentuna

Peab asfalterar i Vallentuna

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

Nyhetsbrev

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

JCB: första vätgasdrivna grävmaskinen är här

JCB visar upp ny prototyp – vars enda utsläpp är vatten.

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Malmö har fått ett liftcenter

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Svag juni för bussarna

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Skredrisken längs Göta älv utreds

Geotekniska undersökningar har just påbörjats i Göta älvdalen som ett led i arbetet att utreda stabiliteten i de delar av älvdalen som betraktas som mest skredbenägna.

Från lastbilar till fastigheter

Vad händer med industrin efter corona?

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Tojos Plast får ny ägare

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Halvvarmt uppdrag i norr

450 nya bostäder kan byggas i Södertälje

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Timmerförare backade på kvinna - åtalas

Konkurrensverket slår ner på kommun 

Metsjö dubblar

Vacker men sliten väg ska renoveras

Nöjesparkerna i akut kris

SL återinför biljettkontroller

Peab bygger i havet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109