23948sdkhjf

Bussförar-SM - sista chansen att komma med!

17 juni hade 454 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2020 – den som ännu inte gjort provet har sista chansen nu.

Midsommaraftonens midnatt, 19 juni kl 23:59 stängs möjligheten att genomföra det nätbaserade uttagningsprovet till Bussförar-SM 2020, det är med ett ord bråttom!

För mer information och länk till anmälan, KLICKA HÄR!

Trots en vår som saknar motstycke i historien så har intresset för Bussförar-SM varit skyhögt. Och trots att möjligheten att anmäla deltagande öppnade sent på grund av pandemin så har överraskande många klivit in i tävlingen. Drygt 450 bussförare har redan gjort uttagninsprovet och de har alla chansen att bli en av de 16 finalisterna som får vara med och köra finalen 7 september på Gillingebanan i Vallentuna, norr om Stockholm.

Av alla anmälde var det Sveriges största bussbolag som lyckades få överlägset flest anmälda förare med två dagar kvar: Nobina med imponerande 170 bussförare! Därefter föjer Transdev som med dotterbolag noterar 90 bussförare och Keolis med 59 anmälda förare. Hela listan mer anmälda bussförare per bussbolag är med i dag och nu i slutredovisningen innan tävlingen stänger är samtliga bussbolag angivna - många små har en bussförare anmäld och det händer att någon av dem tidigare blivit svensk mästare i att köra buss.

De 16 finalisterna kommer att publiceras på rt-forum veckan efter midsommar, så håll koll!

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Res- och Trafikforum, tävlingens syfte är att lyfta bussföraryrkets status samt visa på dess stora betydelse för kollektivtrafiken i hela landet. Bussförar-SM har flera samarbetspartners och utställarpartnets, läs mer om dem genom att KLICKA HÄR!

Här nedan redovisas alla bussbolag efter antal anmälda bussförare (siffran i parentes anger hur många bussförare som var anmälda 8  juni)

Nobina    170 (156)

Transdev* 90 (72)

Keolis   59 (42)

Bergkvarabuss* 18 (14)

Arriva  14 (11)

Vy* 12 (9)

Svealandstrafiken  9 (8)

Byberg & Nordin 8 (5)

Connect Bus  6 (5)

Mohlins Bussar 6 (2)

Flexbuss 5 (2)

Gamla Upsala Buss 4 (2)

Nedanstående bolag har vardera en förare anmäld:

Björcks Resor, Bollnäs Busstrafik, Bottnaryds Trafik, Brålanda Buss och taxi, Bengans Buss, Carlsbuss, Erikssons Buss, Exodus Resor, Färgelanda Buss, Gerts Busstrafik, Gimo Buss, Gustavssons Buss, Hjälmåkra Buss, Högbergs Buss, Karlsson Buss, Klippans Busstrafik, Kristian Larsson Busstrafik, Kristiansstad Buss, Larsson Bus, Lysekilsbuss, Molkom Buss, Oves Buss, Piteå Citybuss, RPQ-buss, Skellefteå buss, Tuna Trafik, Wallers Buss, Vannarpsbuss, Westinbuss, Åkerbergs Trafik samt Åkerlunds Buss.

*) I Transdev redovisas även bussar från dotterbolaget A Bjöks som förvärvades sommaren 2019; just nu finns Björks Buss, VS & Perssons Bussar, Lindbergs Buss och Siljan Buss med bland bolagen som ingår i köpet av A Björks.

I Vy ingår Flygbussarna och i Bergkvara Traveller Bus.

Notera: Att totalen inte stämmer beror på att några enstaka bussförare inte angivit något bussbolag eller att uppgiften om bussbolag ännu är osäker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.125