23948sdkhjf

Stor efterfrågan på maskintjänster

Trots covid-19-pandemin är maskinanvändandet fortfarande på hög nivå. Samtidigt noteras en ökad utnyttjandegrad av yngre maskiner. Det är ett par slutsatser som dragits av Swecon utifrån data som hämtats från telematiksystemet Caretrack.

Anläggningsarbetena i Sverige har legat kvar på en fortsatt hög nivå trots de problem som skapats av coronaviruset. Det hävdar Swecon som pejlat situationen med hjälp av data som samlats genom Volvos telematiksystem Caretrack. Ytterligare en glädjande slutsats är att yngre maskiner används i större utsträckning ämn tidigare, något som bidrar till minskad miljöbelastning.

– Det som är glädjande är att vi nu har högre maskinanvändning för yngre maskiner jämfört med samma period förra året. Maskinparken med många år i tjänst används något mindre än under 2019 – men skillnaden minskar, säger Swecons marknadschef Magnus Halvarsson.

Den fina återhämtning som vi haft på yngre flottan har ännu inte påvisats för de något äldre maskinerna, även om vi ser att kurvan har vänt uppåt även där. Där ska nämnas att skillnaden i utnyttjandet av äldre maskiner gick ner något redan förra sommaren och vi ser att kundernas maskinflottor har föryngrats och används flitigare.

Företaget förutspår att maskinanvändandet kommer att sätta ytterligare fart framöver. Anledningen är stora förväntningar om att de satsningar som regeringen föreslagit för underhåll av vägar och järnvägar verkligen kommer igång och bidra till ge en mer långsiktig stabilitet för branschen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078