23948sdkhjf

Empack 2020 ställs in

| Av Marcus Petersson | Packnet | Tipsa redaktionen

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

– När vi får signaler om att många av de tänkta besökarskarorna kommer att ha fortsatt reserestriktioner under hösten väljer vi att ställa in årets Empack-mässa. Nästa återkommer som planerat 2022, säger Ola Lundqvist.

Beslutet har föregåtts av en tät dialog med marknaden och Easyfairs har fått starkt stöd för sitt beslut av utställarna i branschen. Att flytta mässan till våren 2021 var ett alternativ som övervägdes till en början men våren 2021 är redan fylld med uppskjutna mässor, inte minst Interpack och drupa. Dessutom är det nästa år Scanpack till hösten.

– Förpackningsbranschen mår bra och har så vitt jag kan utläsa inte drabbats särskilt hårt av pandemin. Det är naturligtvis tråkigt att vi måste ställa in, men vi har i första hand att tänka på att besökare,  personal, utställare, ja alla på våra mässor, ska kunna känna sig trygga och säkra, säger Ola Lundqvist.

Han tror inte att allt kommer att återgå till det normala, som det varit förut, efter pandemin.

– Vi måste som mässarrangör ställa in oss på att, precis som många andra företag har fått göra i den här krisen, anpassa vår verksamhet till nya förhållningssätt, som kommer att råda även efter att pandemin är över.

– Vi kommer att ta tiden som vi nu får att se och lära hur vi ska utveckla vår verksamhet så att vi även vid framtida arrangemang kan erbjuda våra besökare en ur hälsosynpunkt betryggande mässupplevelse. Det finns en rad rutiner som kan förbättras för att undvika stora folkhopar såväl vid insläpp som ute på mässgolvet, det kan komma att behövas slottider. Dessutom kommer rutinerna för hygien, som kommit med pandemin, att på många sätt bli standard vid mässor i framtiden.

Finland lättade nyligen på restriktionerna och tillåter nu folksamlingar på upp till 500 personer. Det är fullt möjligt menar Ola, att i framtiden arrangera mässor som Empack, med möjlighet att fördela tider under mässdagen för besökare. Allt för att undvika potentiell smittspridning.

Och det behöver inte vara negativt för affärerna. Snarare tvärtom. Det kan bli ett sätt att sålla ut de som är högt motiverade att besöka mässan, menar Ola. 

När Empack nu inte blir av som planerat tittar Easyfairs på alternativa arrangemang i mellanåret för att se om det finns något annat man kan tillföra branschen i form av mötesplast som genererar affärer.

– Det finns inget konkret ännu, men vi håller alla dörrar öppna för detta. Mässor är underskattade men många regeringar har börjat förstå betydelsen av mässor för att få hjulen att på allvar börja snurra igen, inte minst Tyskland. Branscher behöver mötesplatser för att göra affärer, säger Ola.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu grundas för västsvensk vindkraft

”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

Viruset, vindarna men framförallt klockan. Trafikverket har många motståndare när upprustningen av getingmidjan går in i ett kritiskt skede i sommar.

Peabs första beläggningsavtal med Sollentuna

Peab asfalterar i Vallentuna

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

Nyhetsbrev

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

JCB: första vätgasdrivna grävmaskinen är här

JCB visar upp ny prototyp – vars enda utsläpp är vatten.

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Malmö har fått ett liftcenter

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Svag juni för bussarna

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Skredrisken längs Göta älv utreds

Geotekniska undersökningar har just påbörjats i Göta älvdalen som ett led i arbetet att utreda stabiliteten i de delar av älvdalen som betraktas som mest skredbenägna.

Från lastbilar till fastigheter

Vad händer med industrin efter corona?

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Tojos Plast får ny ägare

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Halvvarmt uppdrag i norr

450 nya bostäder kan byggas i Södertälje

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Timmerförare backade på kvinna - åtalas

Konkurrensverket slår ner på kommun 

Metsjö dubblar

Vacker men sliten väg ska renoveras

Nöjesparkerna i akut kris

SL återinför biljettkontroller

Peab bygger i havet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094