23948sdkhjf

Mångsidig grovsorterare utlovas

Fredheim Maskin lanserar en mångsidig grovsorterare som ska passa både för entreprenörer och i täkter.

Fredheim Maskin hade tänkt lansera eldrivna grovsorteraren Keestrack K5E på Svenska Maskinmässan, som skulle ha arrangerats nu i dagarna.

Mässan sköts som bekant upp till oktober, Fredheim Maskin vill dock inte vänta med att presentera maskinen som beskrivs som storebror till K4 och därmed intressant för både entreprenörer och täkter, jordsortering eller sten.

– Vi har märkt ett stort intresse av denna mångsidiga grovsorterare, som blir en utmärkt medspelare till förkrossen B5e och stackläggaren S5, också från Keestrack, säger Erik Olausson på Fredheim Maskin i ett pressmeddelande.

Enligt Fredheim Maskin har Keestrack K5e en välbeprövad och kraftig stålmatare med möjlighet till lastvingar.

Sikten mäter 1,5 gånger 5 meter och siktytan blir alltså 7,5 kvadratmeter.

Fredheim Maskin lyfter också fram att maskinen har ett sju meter långt grovband av XL-typ, elektrisk plug in/ut och att den får kraften antingen från nätet eller från ett motorpaket.

Det ska också gå att ansluta grovsorteraren till samma motorpaket som exempelvis driver förkrossen B5e, noterar Fredheim Maskin.

– Mobilitet och handhavande underlättas av en tiofunktioners fjärrkontroll och att maskinen har tvåstegs larvhastighet, säger Erik Olausson.

Grovsorteraren har som standard tankningspump med autostopp, LED-ljus, Hardox i slitytor och överbelastningsvakter.

Tillval är bland annat Flip Flow-sikt, magnet och stenbroms.

Fredheim Maskin lyfter fram att maskinen har smörjfria vändtrummor på alla band och kraftiga fästen för säker transport, samt att hela maskinen är pulverlackerad.

Sorteringsverket ska också vara lätt att serva i alla delar lovar Fredheim Maskin, och lyfter bland annat fram att grovsorteraren har en höjbar sikt för enkelt byte av siktduk.

– Mångsidigheten är ett signum. K5e erbjuder två eller tre fraktioner och ger möjlighet att köra både finfraktion och mellanfraktion på samma sida, säger Erik Olausson.

Grovsorteraren går också att få icke-eldriven, den har då lastkännande hydraulisk drift.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.877