23948sdkhjf

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Tio års arbete väntar när Peab ska bygga Alingsås nya reningsverk.

Peab och Alingsås kommun har tecknat ett samverkansavtal som går ut på att Peab, med Veolia Water Technologies som underentreprenör, tillsammans med kommunen påbörjar den första fasen av projektet, inklusive planering och projektering.

Slutmålet är ett nytt reningsverk i Nolhaga.

Det nya reningsverket ska ersätta en 50-70 år gammal anläggning.

—  Upphandlingen är klar och projektet med det nya avloppsreningsverket i Nolhaga går nu in i nästa fas. Vi ser fram emot att påbörja projektet tillsammans med Peab och Veoliasäger Josefin Pehrsson, projektledare på Alingsås kommun, i ett pressmeddelande.
—  Vi har stor erfarenhet av att genomföra komplexa samhällsbyggnadsprojekt med kommuner och vet hur viktigt det är att vi gör kommunens intresse till vårt. Att vi nu påbörjar projektet tillsammans i ett tidigt skede ser jag som mycket positivt. Nu kan vi bygga vår gemensamma organisation och skapa ett gemensamt arbetssätt som gynnar projektet, säger Jonas Gustafsson, projektchef på Peab, i samma pressmeddelande.

Projektet kommer att genomföras i olika faser under totalt tio års tid.

— Det är ett måste att dela upp det på flera år eftersom vi bygger medan verket är i drift. Även ur personalsynpunkt och ur det ekonomiska perspektivet är det en fördel att bygget sker i etapper. Och det känns jättebra att vi har fått in en stor och etablerad partner i Peab som totalentreprenör, säger Josefin Pehrsson. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094