23948sdkhjf

Ny liner för plastfria förpackningar

| Av Marcus Petersson | Packnet | Tipsa redaktionen

Livsmedelssäker kraftliner från Stora Enso öppnar upp nya marknadssegment.

Övergången från plast till förnybara förpackningar och tillväxten inom e-handeln har skapat en allt större efterfrågan på kraftliner för wellpappförpackningar. "AvantForte by Stora Enso" är en ny kraftliner som öppnar upp nya premiumsegment för producenter av wellpappförpackningar och hjälper dem tillgodose varumärkesägarnas behov av högpresterande, säkra och plastfria förpackningar med lägre materialåtgång.

– För att uppfylla de allt striktare kraven på livsmedelssäkerhet och samtidigt minska förpackningarnas vikt behövs högklassiga material. Konverterarna som producerar wellpappförpackningar har utvecklat sina processer och kommer att gynnas av en ny högpresterande kraftliner. AvantFortes höga styrka och goda tryckbarhet gör det möjligt för producenterna att designa och tillverka miljövänliga, plastfria premiumförpackningar som väger mindre och därmed minska såväl koldioxidutsläppen som mängden avfall, säger Henna Pääkkönen-Alvim, SVP, Containerboard Business Unit.

AvantForte blir flaggskeppet för Avant, Stora Ensos produktfamilj för wellmaterial. AvantForte tillverkas helt och hållet av nyfiber från hållbart skogsbruk och finns tillgänglig med vit eller brun ovansida.

Stora Enso konverterar en produktlinje för bestruket träfritt papper på bruket i Uleåborg i Finland till att producera kraftliner. Tillverkningen med den konverterade kartongmaskinen inleds under fjärde kvartalet 2020.

– Förnybara och återvinningsbara AvantForte erbjuder högre kvalitet och bättre egenskaper till en lägre vikt än andra kraftliners. Standardstrukturen för kraftliners består numera av två skikt. AvantForte bygger i stället på den patentsökta tekniken Tri-Ply by Stora Enso, som ger produkter med tre fiberskikt för maximal styrka, minskad vikt per förpackning och bättre tryckbarhet, säger Henna Pääkkönen-Alvim.

– AvantForte är upp till 10 procent mer hållfast än andra kraftliners och passar för krävande användningsområden som förutsätter styrka, renhet och utmärkta visuella egenskaper, till exempel förpackningar för färska, feta och fuktiga livsmedel samt e-handelsförpackningar för premiumsegmentet, avslutar hon.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu grundas för västsvensk vindkraft

”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

Viruset, vindarna men framförallt klockan. Trafikverket har många motståndare när upprustningen av getingmidjan går in i ett kritiskt skede i sommar.

Peabs första beläggningsavtal med Sollentuna

Peab asfalterar i Vallentuna

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

Nyhetsbrev

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

JCB: första vätgasdrivna grävmaskinen är här

JCB visar upp ny prototyp – vars enda utsläpp är vatten.

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Malmö har fått ett liftcenter

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Svag juni för bussarna

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Skredrisken längs Göta älv utreds

Geotekniska undersökningar har just påbörjats i Göta älvdalen som ett led i arbetet att utreda stabiliteten i de delar av älvdalen som betraktas som mest skredbenägna.

Från lastbilar till fastigheter

Vad händer med industrin efter corona?

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Tojos Plast får ny ägare

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Halvvarmt uppdrag i norr

450 nya bostäder kan byggas i Södertälje

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Timmerförare backade på kvinna - åtalas

Konkurrensverket slår ner på kommun 

Metsjö dubblar

Vacker men sliten väg ska renoveras

Nöjesparkerna i akut kris

SL återinför biljettkontroller

Peab bygger i havet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.078