23948sdkhjf

Stark orderingång i NRC-gruppen

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

2020 har, trots Covid-19-pandemin, börjat bra för NRC Group. Tillväxt i försäljningen och stark orderingång har resulterat i en orderstock som aldrig varit större än de dryga åtta miljarder norska kronor som redovisades i slutet av mars.

Enligt företagsledningen har covid-19-utbrottet så har långt haft en begränsad inverkan på NRC-gruppens aktivitetsnivå. Det program som är tänkt att stärka organisationen genom att minska fasta kostnader och förbättra den långsiktiga lönsamheten i delar av koncernen har kunnat bedrivas som planerat under årets tre första månader.

Intäkterna under första kvartalet redovisas till 1,25 miljarder norska kvartalet, en ökning med elva procent från samma period 2019. Framför allt beror det, enligt företaget, på stark tillväxt i Finland. Justerat för valutaeffekter uppnåddes en organisk tillväxt kring sju procent.

Under rapporteringsperioden ingicks nya kontrakt för mer än 1,4 miljarder norska kronor.

Det som fortfarande drar ner helheten är att rörelseresultatet fortfarande är negativt – enligt rapporten handlar det precis som för 2019 om en förlust kring 54 miljoner norska kronor. Finland har dock snabbt närmat sig ett nollresultat medan den svenska verksamheten svarar för ungefär halva förlusten.

Enligt företagsledningen återspeglar det svaga resultatet den lågsäsong för järnvägsarbetare som präglar i princip hela Norden, men Henning Olsen har gott hopp om en ljusare framtid där prisnivån på den stora projektvolym som upphandlats hittills i år och som kommer att handlas upp framöver har stor betydelse.

Huvudfokus för 2020 är lönsamhet snarare än tillväxt. Vi arbetar kontinuerligt för att stärka vår förmåga att vinna och genomföra bra projekt med rätt lönsamhet, och förbättringsprogrammen vi startade 2019 går enligt plan.

Vår ambition är att bli en ledande nordisk aktör inom hållbar infrastruktur. Covid-19 har skapat ökad osäkerhet på kort sikt, men det kommer fortfarande att finnas ett stort behov av att bygga och underhålla hållbar infrastruktur i Norden, drivet av urbanisering och behov av att transportera människor och varor på ett hållbart sätt. Vi förväntar oss fortfarande en stark tillväxt på den nordiska marknaden. Därför förblir marknadsutsikterna oförändrade på längre sikt, säger Henning Olsen.

Mer om: nrc group
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

Viruset, vindarna men framförallt klockan. Trafikverket har många motståndare när upprustningen av getingmidjan går in i ett kritiskt skede i sommar.

Peabs första beläggningsavtal med Sollentuna

Peab asfalterar i Vallentuna

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Nyhetsbrev

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

JCB: första vätgasdrivna grävmaskinen är här

JCB visar upp ny prototyp – vars enda utsläpp är vatten.

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Malmö har fått ett liftcenter

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Svag juni för bussarna

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Skredrisken längs Göta älv utreds

Geotekniska undersökningar har just påbörjats i Göta älvdalen som ett led i arbetet att utreda stabiliteten i de delar av älvdalen som betraktas som mest skredbenägna.

Från lastbilar till fastigheter

Vad händer med industrin efter corona?

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Tojos Plast får ny ägare

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Halvvarmt uppdrag i norr

450 nya bostäder kan byggas i Södertälje

Avskedsintervju med Mats Grundius

Schenker-vdn sammanfattar sina 39 år i bolaget och håller dörren öppen för kommande uppdrag.

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Timmerförare backade på kvinna - åtalas

Konkurrensverket slår ner på kommun 

Metsjö dubblar

Vacker men sliten väg ska renoveras

Nöjesparkerna i akut kris

SL återinför biljettkontroller

Peab bygger i havet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109