23948sdkhjf

Tar över SL

David Lagneholm är ny vd för SL och Waxholmsbolaget – han kommer närmast från MTR Nordic.

David Lagneholm kommer närmast från tjänsten som säkerhetsdirektör vid MTR Nordic AB när han tillträder sin nya tjänst i höst. Han har de senaste sju åren arbetat i olika positioner inom MTR-koncernen och dessförinnan under sex år vid SAS. David Lagneholm är i grunden civilingenjör från KTH och har även studerat vid Grenoble Institute of Technology samt besitter en mycket gedigen erfarenhet av ledarskap inom transportsektorn.

Jag välkomnar David Lagneholm till det finaste jobb som finns i Stockholmsregionen och det viktigaste som finns i svensk kollektivtrafik, säger Kristoffer Tamsons, trafikregionråd samt styrelseordförande i SL och Waxholmsbolaget.

Nuvarande tillförordnad chef för trafikförvaltningen Sara Catoni återgår till sin tjänst som avdelningschef vid ledningsstaben inom trafikförvaltningen i samband med att David Lagneholm tillträder sin tjänst.

Jag ser verkligen fram emot att få samarbeta med David Lagneholm kring de stora och viktiga frågor som ligger framför oss i Region Stockholm, säger regiondirektör Carina Lundberg Uudelepp.

Jag kan inte tänka mig ett viktigare och mer stimulerande uppdrag än att få vara med och ytterligare förbättra kollektivtrafiken i Region Stockholm i framtiden, säger David Lagneholm, tillträdande chef för trafikförvaltningen och blivande vd för SL och Waxholmsbolaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078