23948sdkhjf

Cykelprofil tar täten i Samhällsbyggarna

Lars Strömgren, 38, har lett Cykelfrämjandet sedan 2014. Nu lämnar han cykelsadeln för att ta plats på vd-stolen i Samhällsbyggarna.

Steget från att vara förespråkare för cykeln som fortskaffningsmedel till samhällsbyggande är inte så stort som det kan verka vid första anblicken. Under Lars Strömgrens ordförandeskap i Cykelfrämjandet har dialogen med riksdag och regering spelat stor roll för att underlätta användandet av cyklar i såväl glesbygd som framför allt i tätorter.

Nu har han utsetts till ny vd för den ideella nätverksorganisationen Samhällsbyggarna med drygt 3 600 medlemmar – en förening för personer som är engagerade i att utveckla, bygga och förvalta vårt framtida samhälle.

För att skapa framtidens samhällen måste alla delarna i systemet hänga ihop – från trafikplanering och infrastruktur till fastighetsvärdering och bostadsbyggande. Städerna och samhället vinner på bättre förutsättningar för cykeln, liksom cyklingen vinner på bättre städer och samhällen. Det är den helheten jag vill arbeta vidare med. Föreningens medlemmar kan ge svar på många av dessa frågor, säger Lars Strömgren.

Lars Strömgren har en bred bakgrund och kompetens inom samhällsplanering, management consulting, ekonomi och PR för bland andra Ramboll och United Minds. Han har en rad uppdrag nationellt och internationellt och ett brett kontaktnät inom samhällsbyggnadsområdet. När han 1 augusti tar över vd-posten i Samhällsbyggarna får organisationen en driven kommunikator som bland annat är en flitigt anlitad föreläsare både i Sverige och internationellt.

Han är för övrigt väl känd i samhällsbyggarkretsar sedan tidigare. 2015 tilldelades han Samhällsbyggarnas Clarence Morberg-pris, som årligen tilldelas en person som fungerat som förebild för yngre kollegor i branschen. 2016 erhöll han Stora kommunikationspriset – en av svenska kommunikations- och reklambranschens mest prestigetyngda utmärkelser – och tilldelades då titeln Årets kommunikatör.

Lars Strömgren kan med sin kapacitet, erfarenheter och kontaktnät ta en ledande roll i det viktiga förändringsarbete som samhällsbyggarna står inför, säger föreningens ordförande Dag Björklund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078