23948sdkhjf

Peab bygger i Ängelholm

65 lägenheter ska byggas i Ängelholms centrum, ett kontrakt värt 144 miljoner kronor.

Bostäderna ska byggas i kvarteret Fågelsången 3, mellan Rönne å och Storgatan, tre huskroppar på 5-6 våningar vardera ska uppföras ovanpå ett parkeringsdäck.

Backahill Bostäder har gett uppdraget till Peab.

– Vi ser fram emot att bygga hyresbostäder till kommuninvånarna i Ängelholm och på så sätt bidra till att utbudet av bostäder ökar. Det är också härligt att kunna nyttja en plats med ett gammalt parkeringshus för att förädla staden, det är ett bra närproducerat samhällsbygge med miljön i fokus, säger Olle Olsson, regionchef Peab, i ett pressmeddelande.

–  Kvarteret Fågelsången är det populäraste kvarteret i vårt bostadsbestånd, så det känns väldigt roligt att kunna erbjuda ytterligare 65 hyreslägenheter i bästa läget i stan. Det är dessutom ett tidsenligt projekt där vi kan nyttja befintlig infrastruktur och förtäta staden på ett miljömässigt korrekt sätt, säger Lennart Mauritzson, vd och koncernchef på Backahill, i samma pressmeddelande.

Fastigheten har en historik som del av en större läderfabrik, detta ska återspeglas i de nya bostäderna.

Möller Arkitekter står för utformningen, tanken är att skapa en magasinsliknande karaktär i tegel som ska minna om den forna fabriksepoken. 

Arbetet ska utföras som en totalentreprenad. Byggstart är beräknad till januari 2021 och två år senare ska bostäderna vara klara för inflyttning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.187