23948sdkhjf

Prestigeorder till Scania

Levererar 75 batterilastbilar till norska Asko.

Transportnet har tidigare skrivit om Scanias fordonssamarbete med den norska livsmedelsgrossisten Asko. Båda företagen vill se fler transporter med el-lastbilar, och Scania ska nu leverera upp till 75 batteri-lastbilar under de kommande tre åren.

– Vår mål är att uppnå en helt utsläppsfri lastbilsflotta till 2026, säger Torbjørn Johannson, styrelseordförande i Asko. De batterielektriska lastbilarna från Scania utgör ett viktigt steg på vägen mot fossilfria transporter för oss.

– Det är verkligen glädjande att framåtriktade företag i konkret handling nu börjar avveckla klimatpåverkande tunga fordon, säger Scanias vd Henrik Henriksson.
– Asko visar det engagemang som behövs för att vi ska nå Parisavtalets mål om en minskning av den globala uppvärmningen till 1,5°C.

Som Transportnet nyligen kunde berätta tillkännagav Scania för bara någon vecka sedan vetenskapligt förankrade klimatmål som innebär en dramatisk minskning av egna koldioxidutsläpp, tillsammans med kvantitativa mål för utsläppsminskningar bland kunderna.

– Överenskommelsen med Asko är ett tydligt exempel på hur vi arbetar med kunderna för en omställning till hållbara transportlösningar, förklarar Henrik Henriksson.

Scania kommer senare i år att officiellt presentera sina lanseringsplaner för batterielektriska lastbilar. Batteritekniken väntas utvecklas än mer, avseende räckvidd och batterivikt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.079