23948sdkhjf

Prestigeorder till Scania

| Av Nella Bergström | Tipsa redaktionen

Levererar 75 batterilastbilar till norska Asko.

Transportnet har tidigare skrivit om Scanias fordonssamarbete med den norska livsmedelsgrossisten Asko. Båda företagen vill se fler transporter med el-lastbilar, och Scania ska nu leverera upp till 75 batteri-lastbilar under de kommande tre åren.

– Vår mål är att uppnå en helt utsläppsfri lastbilsflotta till 2026, säger Torbjørn Johannson, styrelseordförande i Asko. De batterielektriska lastbilarna från Scania utgör ett viktigt steg på vägen mot fossilfria transporter för oss.

– Det är verkligen glädjande att framåtriktade företag i konkret handling nu börjar avveckla klimatpåverkande tunga fordon, säger Scanias vd Henrik Henriksson.
– Asko visar det engagemang som behövs för att vi ska nå Parisavtalets mål om en minskning av den globala uppvärmningen till 1,5°C.

Som Transportnet nyligen kunde berätta tillkännagav Scania för bara någon vecka sedan vetenskapligt förankrade klimatmål som innebär en dramatisk minskning av egna koldioxidutsläpp, tillsammans med kvantitativa mål för utsläppsminskningar bland kunderna.

– Överenskommelsen med Asko är ett tydligt exempel på hur vi arbetar med kunderna för en omställning till hållbara transportlösningar, förklarar Henrik Henriksson.

Scania kommer senare i år att officiellt presentera sina lanseringsplaner för batterielektriska lastbilar. Batteritekniken väntas utvecklas än mer, avseende räckvidd och batterivikt.

Mer om: asko | scania
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Nyhetsbrev

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Epiroc varslar 425

Halvvarmt uppdrag

Plus

Laddar för nystart

Kristoffer Tamsons basar för kollektivtrafiken i region Stockholm och är genom andra roller även en del av hela Kollektivtrafiksverige. Nu är siktet inställt på att komma tillbaka på andra sidan av den långdragna pandemin som lamslagit nästan allt.

NCC bygger i Rissne

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Processteknik-mässan flyttas

In memoriam Rüdiger Baunemann

Ny vd i Hybricon

Byggymnasierna rullar på i coronatider

Visst blir de praktiska övningarna lidande när byggymnasierna övergått till distansundervisning. Men genom att disponera om lektionerna och öka inslagen av rörliga filmer i undervisningen rullar det på bra för exempelvis Peabskolan i Malmö.

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112