23948sdkhjf

Nellemann väljer bort namnet Svenningsen

För nästan exakt tre år sedan förvärvades Svenningsen Maskin av Nellemann. Nu gör sig moderbolaget av med det gamla namnet och driver sedan i dag, 18 maj, verksamheten vidare som Nellemann Machinery med Kubota och Holder som starka varumärken i maskinutbudet.

Under de senaste två åren har vi gått mot en högre specialisering, samt färre men noggrant utvalda produkter. Dessutom har vi varumärkesspecifika medarbetare eller experter, som var och en känner till de behov och utmaningar kunderna möter i respektive bransch. Namnändringen är en nödvändig formalitet, som bekräftar att det är en ny verksamhet som kunderna möter när de handlar hos oss, säger Kristian Refnov, skandinavisk chef för Nellemann Machinery.

Nellemann Machinery har i dag filialer i Danmark, Norge och Sverige. Ambitionen är att på sikt stärka närvaron ute bland kunderna, med bland annat en expansion av försäljnings- och servicepunkter i hela Skandinavien. Bland annat lyfter företaget fram en ny fullserviceanläggning söder om Stockholm, två nya filialer i Norge och nya lokaler i Danmark.

Inte minst utlovas ett större fokus på eftermarknaden. Exempelvis betonas att serviceavdelningen stärkts för att kunna erbjuda professionell service genom serviceavtal, rådgivning och eftermarknadsaktiviteter.

Företaget vänder sig i första hand till de kundgrupper som finns inom väg och park samt jordbruk. Det betyder varumärken som Kubota, Spider, Billy Goat, Wessex och Holder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.062