23948sdkhjf

Fransk mångmiljardkoncern köper svenskt fraktbolag

Bolloré logistics köper majoritetsandel av Global freight solutions.

Franska Bolloré logistics köper huvuddelen av svenska Global freight solutions, G-solutions, och deras finska dotterbolag. Bolloré logistics hör till de tio största i världen inom transport och logistik och har nu tagit ett stort steg framåt i Norden genom sitt köp.

Bolloré logistics ökar härmed sitt logistiknätverk till 600 kontor i 109 länder med totalt mer än 20 000 anställda. Företaget är en del av Bolloré-koncernen, som är listad på Parisbörsen och under 2018 omsatte ungefär 23 miljarder euro.

G-solutions grundades 2006 med huvudkontor i Göteborg och filialer i Stockholm och Helsingfors, och erbjuder olika tjänster inom transport och logistik. Omsättningen i G-solutions uppgick 2018 till 326 miljoner kronor.

G-solutions vd, Johan Moerth, är mycket nöjd med affären.

Vi har växt väldigt snabbt och skaffat oss ett rykte för kvalitet och tillgänglighet hos våra kunder. Det är grunden för våra framgångar och matchar den affärskultur som Bolloré logistics representerar. Med tillgång till Bollorégruppens expertis och strategiska samarbeten med globala rederier och flygbolag kan vi ge ett starkt bidrag till dess tillväxt i Norden, säger han i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078