23948sdkhjf

Gynnsam vind i Ramirents segel

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

– Vi får både fler och större uppdrag inom vindkraften och trenden är mycket positiv. Även nu under coronapandemin snurrar hjulen på, säger Poul Skehammar, ansvarig för nyckelkunder på Ramirent.

Under senare år har vindkraft blivit allt mer betydelsefull för den svenska energiförsörjningen. Enligt branschorganisationen Svensk Vindkraft fanns vid senaste årsskifte nästan 4 100 turbiner spridda över Sverige, turbiner som genererade runt 25 TWh under året. Organisationens prognos för innevarande år är att Sverige kommer att passera 4 500 turbiner med en sammanlagd effekt som överstiger 30 TWh.

Rentalföretaget Ramirent har tagit tillfället i akt och skapat ett helt eget affärsområde för den växande vindkraftsbranschen. Ett produktutbud som bland annat omfattar liftar, kranar, hissar, ställningar, containrar, bodar, vagnar, bygg- och anläggningsmaskiner samt utrustning för tillfällig el och värme är väl lämpat för användning på arbetsplatser som ofta är placerade långt från befintlig infrastruktur.

I det avseendet underlättas verksamheten också av att företaget finns etablerat på 80 platser från Kiruna i norr till Trelleborg i söder och dessutom kan bygga upp tillfälliga kundcenter för stora industriprojekt.

Vi har levererat till vindkraftsbyggen i över tio år nu och jag skulle våga säga att vi är vassast i landet på just det. Det glädjer mig också otroligt mycket att vi får fortsatt förtroende i stora projekt där vi fortsätter arbetet efter att turbinerna är på plats och genererar energi, säger Poul Skehammar.

Tjänsteutbudet anpassas till varje enskilt projekt och kan innehålla det mesta från behovsanalys och projektering till installation, underhåll och demontering.

Bland de större projekten i dag finns Bäckhammar med 31 turbiner, ett annat är norra Europas största park, Markbygden utanför Piteå, där företaget levererar till ett flertal kunder.

Som exempel på ett nytt projekt anges Vestas projekt i Aldemyrberget i Skellefteå som planerar för 17 turbiner och just nu befinner sig i projekteringsfasen.

Michael Isaksson, nyckelkundsansvarig för Vind industri ser ljust även på framtiden.

I dag finns det en helt annan förståelse för vindkraften än för bara några år sedan. Det ses inte längre som något man måste våga satsa på, utan mer som ett långsiktigt alternativ som gynnar både miljön men framför allt affären, säger Michael Isaksson.

Mer om: ramirent | vindkraft
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu rivs Sveriges första kärnkraftsverk

Mångsidig grovsorterare utlovas

Fredheim Maskin lanserar en mångsidig grovsorterare som ska passa både för entreprenörer och i täkter.

Merlo i hetluften

För den entreprenadmaskin som jobbar vid en värmekälla som genererar bortåt 700 grader ställs krav utöver de vanliga. Nöten knäcktes dock av Hüllert Maskin som i princip bytte ut allt utom stommen på den Merlo teleskoplastare som nu jobbar på Vargön Alloys smältverk i Trollhättan.

Stor satsning på återbruk av tegel

Återbruk av tegel är inget nytt, men för svensk del handlar det om väldigt liten skala. Det vill Göteborgsbaserade Brukspecialisten ändra på. Bland annat aviserar företaget starten för en anläggning som ska klara storskalig rensning av bland annat fasadtegel i höst.

Bredare bana i Linköping

Plus

Omrörd inte skakad om vodkatillverkaren får välja

Tankar, kärl och omrörning är viktiga delar för många industrier. När det dessutom handlar om tillverkning av livsmedel ökar kraven. Följ med till Pernod-Ricards anläggning i Nöbbelöv och få en inblick i tillverkningen av Absolut Vodka.

Nyhetsbrev

Nästa Load up går i Boden

Load up North skjuts inte bara upp ett år – den flyttas dessutom till Boden.

Förbundskaptenens nya uppdrag

Med ett inställt fotbolls-EM blev sommaren inte riktigt som många hade tänkt sig.

Uthyrare lägger stororder

Wiklund Trading har länge levererat maskiner till företag som numer ingår i Rentagruppen. Erfarenheterna från dessa samarbeten har nu medverkat till en större order på 50 maskiner från den växande finska rentalkoncernen

Byggmarknad med virusfrossa

Det är en dyster konjunkturrapport som just presenterats av bransch- och arbetsgivareorganisationen Byggföretagen. Bedömningen är en nedgång inom samtliga marknadssegment, med ett undantag – anläggningsmarknaden.

Höga krav på hyrmaskinernas däck

Bra däck är viktigt, men rätt däck till rätt maskin är nästan ännu viktigare, konstaterar S-rentals vd Tony Ferm.

Epiroc tar stororder i Chile

Ny liner för plastfria förpackningar

Livsmedelssäker kraftliner från Stora Enso öppnar upp nya marknadssegment.

"Ursprung för drivmedel. tack!"

Peab bygger i Sundsvall

Kontrollera mera – Svevia välkomnar viten

Svevia för en ojämn kamp mot fartdårarna på vägen, företaget  välkomnar också en ökad kontroll av hur TA-arbetet utförs. –  Det är bra – då kan vi få bort oseriösa aktörer.

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ledare: Annorlunda sommar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

JM avtalar med byggvaruhandel

Ny upphandlingsmodell testas vid vägprojekt

Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Svårt att få jobb efter gymnasiet? Inte med rätt utbildning. Det är 20-åriga Jessica Neiglick ett levande bevis på. Efter avslutad gymnasieutbildning till maskinmekaniker i Enköping våren 2018 blev det först sommarjobb och sedan en fast tjänst hos Swecon i Västerås.

Svevia säkrar stort och smått

För Svevia spelar det ingen roll om det är en bro som ska byggas eller en död grävling som ska plockas upp – säkerheten måste finnas där, även om det kostar.

Tvärstopp för Göta Kanal

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Nya bostäder i Gävle

1

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.44