23948sdkhjf

Bygginformation samlas under ett tak

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Sverige Bygger och Byggfakta går ihop och samlar gemensamt resurserna under namnet Byggfakta. Därmed utlovas förbättrad bevakning av projektmarknaden och en projektdatabas som ger bättre byggstatistik samt bättre möjligheter att utveckla nya tjänster.

Sammanslagningen är inte helt oväntad. De båda företagen, med i princip likartade tjänster, har ingått i samma koncern sedan 2011. Kort därefter etablerades en gemensam informationsinsamling och projektdatabas i Sverige. Koncernen har sedan dess konkurrerat på marknaden med två olika varumärken med tjänster som huvudsakligen är baserade på samma data.

rhoppningen är att sammanslagningen ska leda till en förbättrad bevakning av projektmarknaden och en projektdatabas som ger branschen bättre byggstatistik och beslutsunderlag. Samtidigt betonas att det samarbete som redan bedrivs kring informationsinsamlingen har förbättrat kvaliteten på informationen och samtidigt ökat mängden information.

När företaget jämför hur innehållet i databaserna utvecklats från 2014 till och med 2019 redovisas stora skillnader.

- Antalet projekt som Sverige Bygger och Byggfakta tipsat om, inklusive ”engångstips” har ökat med 26 procent till 71 177.
- Antalet kontrollerade, uppföljda projekt har ökat med 13 procent

Läs också: Största byggarna 2018
till 59 777.
- Antalet helt nya projekt som identifierats och lagts upp i databasen har ökat med 14 procent
till 28 088.
- Antalet uppdateringar på projekten har ökat med 35 procent till 141 255.
- Antalet kontaktpersoner på projekten har ökat med 13 procent till 69 618.
- Antalet e-postadresser till kontaktpersoner har ökat med
mer än 300 procent till 16 192.

Företaget aviserar också en rad nya tjänster under innevarande år.

Live stat erbjuder byggstatistik om projektmarknaden i realtid i ett nordiskt perspektiv. Den lanserades redan i början av året och utlovas ge kunderna möjlighet att själva vrida och vända på informationen från projektmarknaden inom ramen för det urval som valts.

Analytics Pro omvandlar besökarna på företagets kunders hemsidor till tänkbara leads. Tjänsten baseras på teknik som följer IP-adresser och cookies för att sedan matcha den informationen med de nordiska databaserna inom byggprojektmarknaden.

Användaren får information om vilka företag som besökt hemsidan, vilka byggprojekt de är inblandade i samt vem som är kontaktperson på projekten.

Byggfakta Smart (Sales, Marketing, Analysing (in) Relevant Technology) har inbyggd AI (Artificiell intelligens) och machine learning, och kommer att, med start inom kort, erbjudas som ersättning för både Mitt Sverige Bygger och Byggfakta Live.

Mer om: byggfakta
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ledare: Annorlunda sommar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

JM avtalar med byggvaruhandel

Ny upphandlingsmodell testas vid vägprojekt

Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Svårt att få jobb efter gymnasiet? Inte med rätt utbildning. Det är 20-åriga Jessica Neiglick ett levande bevis på. Efter avslutad gymnasieutbildning till maskinmekaniker i Enköping våren 2018 blev det först sommarjobb och sedan en fast tjänst hos Swecon i Västerås.

Svevia säkrar stort och smått

För Svevia spelar det ingen roll om det är en bro som ska byggas eller en död grävling som ska plockas upp – säkerheten måste finnas där, även om det kostar.

Nyhetsbrev

Tvärstopp för Göta Kanal

Nu har den startat – testanläggningen som fångar koldioxid

De ska bygga Ragn-Sells anläggning för flygaska

Magnifik fabrik blev en utmaning för rivarna

Metallingjutna balkar, granitsten och riktigt seg betong. Färgfabriken är inte bara stor och full av lackrester, den är extremt stabil också – en utmaning för rivarna.

Industrijätten Hydro storvarslar

Stark orderingång i NRC-gruppen

2020 har, trots Covid-19-pandemin, börjat bra för NRC Group. Tillväxt i försäljningen och stark orderingång har resulterat i en orderstock som aldrig varit större än de dryga åtta miljarder norska kronor som redovisades i slutet av mars.

Sandviks nya paket

Den platta vinflaskan gör entré

Sandahls bryter med Schenker i förtid

Inget Load up North i år

Luft under vingarna för flygfotografering

Kranpunkten stärker i Stockholm

Kranpunkten förstärker närvaron i Stockholm genom att öppna en depå i Västberga industriområde, i nära anslutning till E4/E20, med Robin Eriksson som depåchef.

Tar över SL

De får asfaltera i Järfälla

Vindkraft löser småländskt elunderskott

Bristen på el i regionen kring småländska Åseda ska snart vara ett minne blott. Lösningen är 47 vindkraftverk i Uppvidinge kommun med en årlig elproduktion som beräknas uppgå till drygt 600 GWh, vilket skulle kunna förse 120 000 villor med hushållsel.

Överklagar jätteupphandling

Prisas för ökad gruvproduktion och högre säkerhet

Kapten! 28 Volvolastare anmäler sig

Nyligen var det uppställning för ett gäng nyinryckta i Eskilstuna. Uppställningsplatsen var dock inte en kaserngård utan hos Swecon där 28 specialutrustade Volvolastare anmäldes sig till tjänstgöring i det svenska försvaret.

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Robotar gör armeringskorgar

Nio nya i Nacka

Nya bostäder i Gävle

Toppchef lämnar Scania för Daimler

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097