23948sdkhjf

Dubbla maskinmässor i söder 2021

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Entreprenad Lives beslut att flytta höstens Göteborgsmässa till våren 2021 påverkar inte planerna på en mässa på Ring Knutstorp i Skåne som ska gå enligt plan 16-18 september 2021.

Det är inte så stort överlapp bland besökarna. Det är främst en del intresserade från Småland och Halland som tar sig till båda mässorna. Vår bedömning är dessutom att människor kommer att vara lite mindre benägna att resa nästa år så det är helt klart att vi planerar för en vårmässa i Göteborg och en höstmässa i Skåne, säger mässornas projektledare Hans-Erik Kristensson.

Den skånska marknaden vill definitivt ha en egen, lokal mässa och utställarna har också ett uttalat intresse av att vara med. Vi räknar dock inte med att mässan blir lika stor som 2019. Vi räknar också med att en del utställare väljer att vänta med bokningarna som kan bli senare än vanligt.

Enligt Hans-Erik Kristensson har beslutet att flytta höstens Göteborgsmässa till 20-22 maj nästa år tagits emot väldigt väl av utställarna.

Ingen av de bokade utställarna har klivit av. Tvärtom har vi fått en del signaler om att utställare varit beredda att avboka om vi stått fast vid en höstmässa. När vi nu flyttat vill de definitivt vara med, säger Hans-Erik Kristensson.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Akut kris för Green cargo

Bolaget behöver snarast kapitaltillskott, som kan vara så stort som 2,2 miljarder.

Nu ökar resandet igen!

Peab stärker i syd

Fortsatt trögt för bussarna

FTI chockar producenterna – Förpackningsavgifter högre än Tysklands

FTI:s PACK@lunch som webinar blev ett bryskt uppvaknande för många i förpackningens värdekedja, inte minst förpackningsproducenter och varumärkesägare, som måste lägga dessa avgifter på sina priser för att föras vidare till handeln och slutligen konsumenterna.

Peab bygger i Värmland

Nyhetsbrev

Svart plast? Inget problem!

Norge bygger gigantisk batterifabrik

Ny rapport om företags arbete för cirkularitet

Fördjupning - Läget i basindustrin - del 2

Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Ny vd i Hybricon

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141