23948sdkhjf

Generös donation till hjälpinsatser

| Av Marcus Petersson | Packnet | Tipsa redaktionen

​​​​Tetra Laval-gruppen donerar 12,9 miljoner till svenska organisationer för hjälpinsatser i samband med COVID-19.​

– Det globala utbrottet av COVID-19 har lett till helt nya utmaningar i våra liv och vår vardag. Vi känner ett djupt deltagande med alla som på något sätt drabbats av pandemin., säger Johan Rabe, VD Tetra Pak North Europe.

För att bidra till den gemensamma hanteringen av krisen kommer Tetra Pak, Sidel och De Laval tillsammans donera 6,5 miljoner kronor till Svenska Röda Korset, 4,4 miljoner kronor till Karolinska Institutet och 2 miljoner kronor till World Childhood Foundation i syfte att stödja sjukvårdssystemet och andra viktiga hjälpinsatser för COVID-19 i Sverige.

Bidraget till Röda Korset kommer till exempel att gå till samhällsinsatser för att främja hygien och sanitet, förmedla kunskap om coronavirus på flera språk och därigenom minska risken för smittspridning, öka krisstöd till allmänheten och tillgodose grundläggande behov hos riskgrupper. 

Bidraget till Karolinska Institutet ska gå till forskning om COVID-19 och bidraget till World Childhood Foundation ska möjliggöra ett intensivare arbete med att skydda utsatta barn både på internet och off-line. 

– Vi är glada att kunna bidra med ett omedelbart stöd i den pågående nödsituationen, och specifikt till att skydda utsatta barn som kan exponeras för våld i och med isoleringen som skapas av COVID-19. Vårt stöd till forskning bidrar på längre sikt till kampen mot sjukdomen COVID-19, säger Johan Rabe. 

Donationerna är en del av Tetra Laval-gruppens totala donation om 10 miljoner euro för hjälpinsatser i samband med COVID-19 globalt. https://www.tetralaval.com/news-and-press-releases/tetra-laval-group-covid-19-relief-efforts​
   
– Vi på Tetra Pak, Sidel och De Laval fortsätter att säkerställa att livsmedelsleveranser löpande fungerar i landet, samtidigt som vi vidtar viktiga åtgärder för att se till våra medarbetares hälsa och välbefinnande. Det gäller också andra personer i värdekedjan. 

– Vi är otroligt tacksamma gentemot våra medarbetare, kunder och samarbetspartners för deras bidrag i en svår tid. Vi vill visa vårt starka stöd för regeringens, industrins och samhällets ansträngningar i en extraordinär situation, avslutar Johan Rabe.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu grundas för västsvensk vindkraft

”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

Viruset, vindarna men framförallt klockan. Trafikverket har många motståndare när upprustningen av getingmidjan går in i ett kritiskt skede i sommar.

Peabs första beläggningsavtal med Sollentuna

Peab asfalterar i Vallentuna

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

Nyhetsbrev

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

JCB: första vätgasdrivna grävmaskinen är här

JCB visar upp ny prototyp – vars enda utsläpp är vatten.

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Malmö har fått ett liftcenter

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Svag juni för bussarna

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Skredrisken längs Göta älv utreds

Geotekniska undersökningar har just påbörjats i Göta älvdalen som ett led i arbetet att utreda stabiliteten i de delar av älvdalen som betraktas som mest skredbenägna.

Från lastbilar till fastigheter

Vad händer med industrin efter corona?

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Tojos Plast får ny ägare

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Halvvarmt uppdrag i norr

450 nya bostäder kan byggas i Södertälje

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Timmerförare backade på kvinna - åtalas

Konkurrensverket slår ner på kommun 

Metsjö dubblar

Vacker men sliten väg ska renoveras

Nöjesparkerna i akut kris

SL återinför biljettkontroller

Peab bygger i havet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141