23948sdkhjf

DSV i samarbete med detaljhandelsjätten

| Av Nella Bergström | Tipsa redaktionen

Clas Ohlson och DSV ingår treårigt samarbete kring klimatsmarta transporter mellan lagret i Insjön och butikerna i Norge.

Som ett led i satsningen på hållbara transportlösningar har Clas Ohlson valt att ingå ett samarbete med DSV för transporter till sina butiker i Norge. DSV, en av branschens största aktörer, har fått utökat förtroende i form av transporter med bil och via järnväg från Clas Ohlsons lager i Insjön till butikerna i Norge.

– Vi har haft möjlighet att möta rätt personer vid rätt tillfälle genom hela upphandlings-processen, vilket skapat ett starkt förtroende för DSV. De visade stort engagemang, avseende produktionsupplägg och hantering av dagliga leveranser samt med sina klimatsmarta transportalternativ med reducerad miljöpåverkan. I slutändan var valet tämligen enkelt, säger Peter Bergestål, transportchef på Clas Ohlson, och fortsätter:
– Avtalet är inledningsvis treårigt och innebär att en betydande del av våra transporter kommer att utföras av lastbilar som körs med biodrivmedel, alternativt via järnväg. Kombinationen medför att vi tillsammans minskar miljöbelastningen för transporter till våra butiker i Norge samt för eventuella returtransporter tillbaka till Insjön, säger Peter Bergestål.

– För DSV innebär samarbetet en väldigt uppskattad möjlighet att växa ytterligare tillsammans med Clas Ohlson. Genom att kunna erbjuda intressanta alternativ för en reducerad miljöpåverkan samt kunna utveckla våra hållbara transportlösningar, får både Clas Ohlson och DSV möjlighet att stärka positionerna inom våra respektive branscher, säger Christian Gerdtsson, senior chef på DSV Road.

Mer om: Clas Ohlson | DSV
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (1)
Startsidan just nu

Ledare: Annorlunda sommar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

JM avtalar med byggvaruhandel

Ny upphandlingsmodell testas vid vägprojekt

Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Svårt att få jobb efter gymnasiet? Inte med rätt utbildning. Det är 20-åriga Jessica Neiglick ett levande bevis på. Efter avslutad gymnasieutbildning till maskinmekaniker i Enköping våren 2018 blev det först sommarjobb och sedan en fast tjänst hos Swecon i Västerås.

Svevia säkrar stort och smått

För Svevia spelar det ingen roll om det är en bro som ska byggas eller en död grävling som ska plockas upp – säkerheten måste finnas där, även om det kostar.

Nyhetsbrev

Tvärstopp för Göta Kanal

Nu har den startat – testanläggningen som fångar koldioxid

De ska bygga Ragn-Sells anläggning för flygaska

Magnifik fabrik blev en utmaning för rivarna

Metallingjutna balkar, granitsten och riktigt seg betong. Färgfabriken är inte bara stor och full av lackrester, den är extremt stabil också – en utmaning för rivarna.

Industrijätten Hydro storvarslar

Stark orderingång i NRC-gruppen

2020 har, trots Covid-19-pandemin, börjat bra för NRC Group. Tillväxt i försäljningen och stark orderingång har resulterat i en orderstock som aldrig varit större än de dryga åtta miljarder norska kronor som redovisades i slutet av mars.

Sandviks nya paket

Den platta vinflaskan gör entré

Sandahls bryter med Schenker i förtid

Inget Load up North i år

Luft under vingarna för flygfotografering

Kranpunkten stärker i Stockholm

Kranpunkten förstärker närvaron i Stockholm genom att öppna en depå i Västberga industriområde, i nära anslutning till E4/E20, med Robin Eriksson som depåchef.

Tar över SL

De får asfaltera i Järfälla

Vindkraft löser småländskt elunderskott

Bristen på el i regionen kring småländska Åseda ska snart vara ett minne blott. Lösningen är 47 vindkraftverk i Uppvidinge kommun med en årlig elproduktion som beräknas uppgå till drygt 600 GWh, vilket skulle kunna förse 120 000 villor med hushållsel.

Överklagar jätteupphandling

Prisas för ökad gruvproduktion och högre säkerhet

Kapten! 28 Volvolastare anmäler sig

Nyligen var det uppställning för ett gäng nyinryckta i Eskilstuna. Uppställningsplatsen var dock inte en kaserngård utan hos Swecon där 28 specialutrustade Volvolastare anmäldes sig till tjänstgöring i det svenska försvaret.

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Robotar gör armeringskorgar

Nio nya i Nacka

Nya bostäder i Gävle

Toppchef lämnar Scania för Daimler

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094