23948sdkhjf

DSV i samarbete med detaljhandelsjätten

Clas Ohlson och DSV ingår treårigt samarbete kring klimatsmarta transporter mellan lagret i Insjön och butikerna i Norge.

Som ett led i satsningen på hållbara transportlösningar har Clas Ohlson valt att ingå ett samarbete med DSV för transporter till sina butiker i Norge. DSV, en av branschens största aktörer, har fått utökat förtroende i form av transporter med bil och via järnväg från Clas Ohlsons lager i Insjön till butikerna i Norge.

– Vi har haft möjlighet att möta rätt personer vid rätt tillfälle genom hela upphandlings-processen, vilket skapat ett starkt förtroende för DSV. De visade stort engagemang, avseende produktionsupplägg och hantering av dagliga leveranser samt med sina klimatsmarta transportalternativ med reducerad miljöpåverkan. I slutändan var valet tämligen enkelt, säger Peter Bergestål, transportchef på Clas Ohlson, och fortsätter:
– Avtalet är inledningsvis treårigt och innebär att en betydande del av våra transporter kommer att utföras av lastbilar som körs med biodrivmedel, alternativt via järnväg. Kombinationen medför att vi tillsammans minskar miljöbelastningen för transporter till våra butiker i Norge samt för eventuella returtransporter tillbaka till Insjön, säger Peter Bergestål.

– För DSV innebär samarbetet en väldigt uppskattad möjlighet att växa ytterligare tillsammans med Clas Ohlson. Genom att kunna erbjuda intressanta alternativ för en reducerad miljöpåverkan samt kunna utveckla våra hållbara transportlösningar, får både Clas Ohlson och DSV möjlighet att stärka positionerna inom våra respektive branscher, säger Christian Gerdtsson, senior chef på DSV Road.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094