23948sdkhjf

Smidigare klippning av stora gräsytor

En helhetslösning för skötsel av stora grönytor, exempelvis fotbollsplaner, utlovas av Husqvarna. Upp till tre av företagets största robotgräsklippare kan nu anslutas till en gemensam begränsningskabel, allt under kontroll via exempelvis en smartphone.

Husqvarnas robotgräsklippare har blivit förhållandevis vanliga i villaträdgårdar, men de större modellerna har också, enligt företaget, rönt att ökande intresse från professionella användare.

De så kallade Automower-gräsklipparna är batteridrivna och så lätta att riskerna att jorden ska komprimeras och att det bildas spår i gräsmattan är minimala. Enligt tillverkaren kan de till och med användas när det är vått utan att få några oönskade gräsrester

Med företagets internetbaserade molntjänst Fleet Services får användaren dessutom dygnet runt tillgång till information kring sin maskinpark i realtid. Via en dator, surfplatta eller smartphone kan operatören eller arbetsledaren se exempelvis nyttjandegrad, drifttid, modellnummer och övrig maskinstatus på alla anslutna maskiner.
Bland den tillgängliga informationen finns även statistik och geo-positioner från varje robotgräsklippare, i listform eller på en karta. Varje klippares drifttid kan också avläsas liksom tidigare servicehistorisk, vilket bidrar till att systemet automatiskt meddelar när det är dags för service.

Det senaste tillskottet i utbudet är Automower Club Solution, en mjukvara som utvecklats för företagets största robotgräsklippare och gör det möjligt att använda upp till tre maskiner inom en och samma begränsningskabel.

I och med att fler gräsklippare kan användas inom samma område klipps gräsytorna snabbare samtidigt som det inte längre finns risk att skada de begränsningskablar som tidigare krävdes mitt på stora ytor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.125