23948sdkhjf

Smidigare klippning av stora gräsytor

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

En helhetslösning för skötsel av stora grönytor, exempelvis fotbollsplaner, utlovas av Husqvarna. Upp till tre av företagets största robotgräsklippare kan nu anslutas till en gemensam begränsningskabel, allt under kontroll via exempelvis en smartphone.

Husqvarnas robotgräsklippare har blivit förhållandevis vanliga i villaträdgårdar, men de större modellerna har också, enligt företaget, rönt att ökande intresse från professionella användare.

De så kallade Automower-gräsklipparna är batteridrivna och så lätta att riskerna att jorden ska komprimeras och att det bildas spår i gräsmattan är minimala. Enligt tillverkaren kan de till och med användas när det är vått utan att få några oönskade gräsrester

Med företagets internetbaserade molntjänst Fleet Services får användaren dessutom dygnet runt tillgång till information kring sin maskinpark i realtid. Via en dator, surfplatta eller smartphone kan operatören eller arbetsledaren se exempelvis nyttjandegrad, drifttid, modellnummer och övrig maskinstatus på alla anslutna maskiner.
Bland den tillgängliga informationen finns även statistik och geo-positioner från varje robotgräsklippare, i listform eller på en karta. Varje klippares drifttid kan också avläsas liksom tidigare servicehistorisk, vilket bidrar till att systemet automatiskt meddelar när det är dags för service.

Det senaste tillskottet i utbudet är Automower Club Solution, en mjukvara som utvecklats för företagets största robotgräsklippare och gör det möjligt att använda upp till tre maskiner inom en och samma begränsningskabel.

I och med att fler gräsklippare kan användas inom samma område klipps gräsytorna snabbare samtidigt som det inte längre finns risk att skada de begränsningskablar som tidigare krävdes mitt på stora ytor.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stor satsning på återbruk av tegel

Återbruk av tegel är inget nytt, men för svensk del handlar det om väldigt liten skala. Det vill Göteborgsbaserade Brukspecialisten ändra på. Bland annat aviserar företaget starten för en anläggning som ska klara storskalig rensning av bland annat fasadtegel i höst.

Bredare bana i Linköping

Plus

Omrörd inte skakad om vodkatillverkaren får välja

Tankar, kärl och omrörning är viktiga delar för många industrier. När det dessutom handlar om tillverkning av livsmedel ökar kraven. Följ med till Pernod-Ricards anläggning i Nöbbelöv och få en inblick i tillverkningen av Absolut Vodka.

Nästa Load up går i Boden

Load up North skjuts inte bara upp ett år – den flyttas dessutom till Boden.

Förbundskaptenens nya uppdrag

Med ett inställt fotbolls-EM blev sommaren inte riktigt som många hade tänkt sig.

Uthyrare lägger stororder

Wiklund Trading har länge levererat maskiner till företag som numer ingår i Rentagruppen. Erfarenheterna från dessa samarbeten har nu medverkat till en större order på 50 maskiner från den växande finska rentalkoncernen

Nyhetsbrev

Byggmarknad med virusfrossa

Det är en dyster konjunkturrapport som just presenterats av bransch- och arbetsgivareorganisationen Byggföretagen. Bedömningen är en nedgång inom samtliga marknadssegment, med ett undantag – anläggningsmarknaden.

Höga krav på hyrmaskinernas däck

Bra däck är viktigt, men rätt däck till rätt maskin är nästan ännu viktigare, konstaterar S-rentals vd Tony Ferm.

Epiroc tar stororder i Chile

Ny liner för plastfria förpackningar

Livsmedelssäker kraftliner från Stora Enso öppnar upp nya marknadssegment.

"Ursprung för drivmedel. tack!"

Peab bygger i Sundsvall

Kontrollera mera – Svevia välkomnar viten

Svevia för en ojämn kamp mot fartdårarna på vägen, företaget  välkomnar också en ökad kontroll av hur TA-arbetet utförs. –  Det är bra – då kan vi få bort oseriösa aktörer.

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ledare: Annorlunda sommar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

JM avtalar med byggvaruhandel

Ny upphandlingsmodell testas vid vägprojekt

Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Svårt att få jobb efter gymnasiet? Inte med rätt utbildning. Det är 20-åriga Jessica Neiglick ett levande bevis på. Efter avslutad gymnasieutbildning till maskinmekaniker i Enköping våren 2018 blev det först sommarjobb och sedan en fast tjänst hos Swecon i Västerås.

Svevia säkrar stort och smått

För Svevia spelar det ingen roll om det är en bro som ska byggas eller en död grävling som ska plockas upp – säkerheten måste finnas där, även om det kostar.

Tvärstopp för Göta Kanal

Nu har den startat – testanläggningen som fångar koldioxid

De ska bygga Ragn-Sells anläggning för flygaska

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Nya bostäder i Gävle

1

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095