23948sdkhjf

Fredheim säljer Sandviks mobila krossar i Sverige

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Fredheim Maskin AS blir svensk återförsäljare för Sandviks  mobila krossar och siktar.

Företaget har sedan 2015 haft ett avtal om försäljning i Norge. Nu har Sandvik Mining and Rock Technology utökat detta avtal så att det gäller även försäljning av mobila krossar och siktar i Q-Range, U-440 och U-300-serien på den svenska marknaden.

Läs också: Mångsidig grovsorterare utlovas

– Vårt förhållande till Fredheim Maskin har vuxit framgångsrikt under de senaste åren och vi är mycket glada över att utöka deras avtal till att omfatta Sverige. Med deras investeringar i den svenska marknaden kommer vi att kunna erbjuda snabbare leveranstider för att möta kundernas efterfrågan, säger Marcello Pupino, Area Sales Manager för Sandvik Mobile Crushers and Screens, i ett pressmeddelande.

–  Sandvik representerar ett mycket starkt varumärke inom kross- och sortering i Norge, Sverige och globalt. Vårt team kommer att göra vårt yttersta för att göra vår utnämning som Sandvik Mobiles försäljningsrepresentant för den svenska marknaden till en stor framgång , säger Per Olav Fredheim, vd för Fredheim Maskin, i samma pressmeddelande

Fredheim Maskin AS uppger att man från och med i dag kan leverera ut 2020 års modeller på den svenska marknaden och att maskiner redan nu finns på plats i Karlstad för omedelbar leverans.

Tanken är att Fredheim Maskin ska representera hela Q- , U-440 och U-300 range från Sandvik Mobiles, med speciellt fokus på U-440 range med UJ440i "1208" käftkross, US440i spindel och UH440i konkross. 

Läs också: Sandviks nya paket

–  Vi har en stor tro på lösningar med trestegskrossning för bästa kapacitet och stenkvalitet. U-440 rangen från Sandvik har visat en otrolig slitstyrka och drivsäkerhet i tuffa skandinaviska förhållanden över lång tid, förklarar Fredheim Maskin.

Företaget lyfter fram att U-440 range, i viktklasserna 50–70 ton med Volvomotor är designad i Sverige och passar för skandinaviska förhållanden.

–  Från 50 ton och nedåt finner vi Sandviks QJ341 käftkross och nylanseringen av QH332DDHS konkross med tvådäckad sikt och retur. Q-range är maskiner utrustade i huvudsak med Catmotorer från 75 kW upp till 328 kW.

Reservdelar och slitdelar ska beställas med dagliga leveranser från företagets huvudlager i norska Spydeberg och Fredheim Maskin utlovar också snabb leverans, lång och kort uthyrning samt eftermarknad, support och finansieringslösningar.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Akut kris för Green cargo

Bolaget behöver snarast kapitaltillskott, som kan vara så stort som 2,2 miljarder.

Nu ökar resandet igen!

Peab stärker i syd

Fortsatt trögt för bussarna

FTI chockar producenterna – Förpackningsavgifter högre än Tysklands

FTI:s PACK@lunch som webinar blev ett bryskt uppvaknande för många i förpackningens värdekedja, inte minst förpackningsproducenter och varumärkesägare, som måste lägga dessa avgifter på sina priser för att föras vidare till handeln och slutligen konsumenterna.

Peab bygger i Värmland

Nyhetsbrev

Svart plast? Inget problem!

Norge bygger gigantisk batterifabrik

Ny rapport om företags arbete för cirkularitet

Fördjupning - Läget i basindustrin - del 2

Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Ny vd i Hybricon

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172