23948sdkhjf

Biljettsystemsutredningen är klar

Nu är utredningen "Ett nationellt biljettsystem för all kollektivtrafik" klar – utredaren Gerhard Wennerström har lämnat den till infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Samtrafikens vd Gerhard Wennerströms uppdrag som regeringens utredare med uppdrag att utreda vad som krävs för att införa ett nationellt biljettsystem för all kollektivtrafik i hela Sverige är nu avslutat, skriver Samtrafiken i sitt nyehetsbrev

28 april överlämnades utredningen av Gerhard Wennerström till infrastrukturminister Tomas Enertoh. Samtrafiken förklarar vidare att dess styrelse under utredningstiden sagt sig vara beredd att axla en central roll framöver – en ledande roll när det gäller framtagandet och förvaltningen av ett nytt nationellt biljettsystem för kollektivtrafiken i hela Sverige.

– Nu när utredningen går ut på remiss tar ett omfattande arbete vid i branschen och vi ska utröna hur Samtrafiken på bästa sätt kan arbeta till förmån för våra partners och ägare, kommenterar Samtrafikens styrelseordförande Göran Hägglund i Samtrafikens nyhetsbrev.

Nu fortsätter dialogen och samverkan med Samtrafikens partners och ägare, bland annat i evenemanget Samverkansforum där en rad nyckelpersoner från branschen har bjudits in. I år blir det ett helt digitalt arrangemang på grund av den pågående coronapandemin.

HÄR finns hela utredningen att läsa!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.095