23948sdkhjf

Drönarförbud i Stockholm City

Sedan någon vecka råder ett förbud mot flygningar med drönare över centrala delar av Stockholm. Förbudet gäller inte drönare som används av Polismyndigheten, Säkerhetspolisen, Försvarsmakten, Lantmäteriet eller används i räddningsinsatser.

Transportstyrelsen har beslutat att inrätta ett så kallat permanent restriktionsområde över Stockholm City, Gamla stan och delar av Kungsholmen. Bakom beslutet ligger en ansökan från Polismyndigheten som vill undvika framtida tillbud med drönare och som också räknar med att åtgärden ökar säkerheten i centrala Stockholm.

Ett permanent restriktionsområde innebär också att de tillfälliga restriktionsområden som upprättas vid till exempel statsbesök och evenemang i centrala Stockholm undviks. Därmed minimeras risken att de tillfälliga områdena inte är kända med de risker det innebär för luftrumsintrång och konflikter med den polisiära verksamheten, säger Jörgen Andersson, sektionschef på Transportstyrelsen.

Transportstyrelsen är också den instans som kommer att hantera önskemål om undantag från förbudet, men först efter yttrande från bland annat Polismyndigheten, Säkerhetspolisen och säkerhetschefen för Hovstaten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.11