23948sdkhjf

Pausad utveckling i Umeå

Den planerade utvecklingen av I20-området i Umeå sätts på paus.

Umeå kommun har smitt rätt stora planer för I20-området. I fjol somras kunde kommunen, med stöd av Försvarsmakten, till exempel färdigställa en utredning som uppges visa att Försvarsmaktens nuvarande verksamhet, strax norr om regementsområdet, kan flyttas fyra kilometer norrut.

Flytten skulle göra det möjligt att utveckla ett fyra kvadratkilometer stort område mellan Norra länken och Norrbotniabanan med både bostäder och verksamheter.

Tanken är inte ny, kommunen har haft med området som ett tänkt utbyggnadsområde sedan regementet lades ner på 1990-talet.

Kommunen har också tagit fram ett förslag till översiktsplan för området, en plan som redan varit ute på samråd och som uppges visa vilka ambitioner kommunen har för en framtida stadsutveckling.

Nu har dock kommunstyrelsens planeringsutskott beslutat att ”sätta paus för utvecklingsarbetet”.

Anledningen uppges vara att man måste invänta besked från staten om den militära verksamheten på platsen.

–  I20-området är av stort intresse för kommunen och nu inväntar vi besked från staten om dess framtida verksamhet på området. I dagsläget är det många frågor som får vänta och därför går det inte heller att säga när ett sådant besked kan komma, säger Janet Ågren (S), ordförande i kommunstyrelsens planeringsutskott, i ett pressmeddelande.

–  Det är helt rimligt att sätta paus i kommunens planeringsarbete i det läge vi är just nu. Vi ser förstås positivt på en vidareutveckling av Försvarsmaktens verksamhet i Umeå, säger Anders Ågren, vice ordförande i kommunstyrelsen, i samma pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.079