23948sdkhjf

Pausad utveckling i Umeå

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Den planerade utvecklingen av I20-området i Umeå sätts på paus.

Umeå kommun har smitt rätt stora planer för I20-området. I fjol somras kunde kommunen, med stöd av Försvarsmakten, till exempel färdigställa en utredning som uppges visa att Försvarsmaktens nuvarande verksamhet, strax norr om regementsområdet, kan flyttas fyra kilometer norrut.

Flytten skulle göra det möjligt att utveckla ett fyra kvadratkilometer stort område mellan Norra länken och Norrbotniabanan med både bostäder och verksamheter.

Tanken är inte ny, kommunen har haft med området som ett tänkt utbyggnadsområde sedan regementet lades ner på 1990-talet.

Kommunen har också tagit fram ett förslag till översiktsplan för området, en plan som redan varit ute på samråd och som uppges visa vilka ambitioner kommunen har för en framtida stadsutveckling.

Nu har dock kommunstyrelsens planeringsutskott beslutat att ”sätta paus för utvecklingsarbetet”.

Anledningen uppges vara att man måste invänta besked från staten om den militära verksamheten på platsen.

–  I20-området är av stort intresse för kommunen och nu inväntar vi besked från staten om dess framtida verksamhet på området. I dagsläget är det många frågor som får vänta och därför går det inte heller att säga när ett sådant besked kan komma, säger Janet Ågren (S), ordförande i kommunstyrelsens planeringsutskott, i ett pressmeddelande.

–  Det är helt rimligt att sätta paus i kommunens planeringsarbete i det läge vi är just nu. Vi ser förstås positivt på en vidareutveckling av Försvarsmaktens verksamhet i Umeå, säger Anders Ågren, vice ordförande i kommunstyrelsen, i samma pressmeddelande.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Nyhetsbrev

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Epiroc varslar 425

Halvvarmt uppdrag

Plus

Laddar för nystart

Kristoffer Tamsons basar för kollektivtrafiken i region Stockholm och är genom andra roller även en del av hela Kollektivtrafiksverige. Nu är siktet inställt på att komma tillbaka på andra sidan av den långdragna pandemin som lamslagit nästan allt.

NCC bygger i Rissne

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Processteknik-mässan flyttas

In memoriam Rüdiger Baunemann

Ny vd i Hybricon

Byggymnasierna rullar på i coronatider

Visst blir de praktiska övningarna lidande när byggymnasierna övergått till distansundervisning. Men genom att disponera om lektionerna och öka inslagen av rörliga filmer i undervisningen rullar det på bra för exempelvis Peabskolan i Malmö.

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Sommarjobb på sliten väg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141