23948sdkhjf

Hyr bussförare av ex-dotter

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

Ett positivt samarbete som gynnar kollektivtrafiken i Stockholm – gamle ägaren tar hjälp av sålt dotterbolag.

I den turbulenta tid som råder är det många företag som drabbas hårt, men det är också många företag som ställer om för att hjälpa andra och bidra till samhället på bästa sätt. Tack vare ett stort engagemang och konstruktiva krafter på båda sidor har Flygbussarna och Transdev på kort tid fått igång ett samarbete där Flygbussarna hyr ut bussförare till Transdev för att de fortsatt ska kunna upprätthålla kollektivtrafik i norrort med hög kvalitet. 

När flygtrafiken minskat drastiskt är behovet av transporter till- och från flygplatser som Stockholm Arlanda och Bromma minimalt, bussförarna kan därför köra annan trafik tills vidare - vilket de nu alltså ska göra.

– På grund av Coronapandemin har vi upplevt en högre sjukfrånvaro än vanligt och vi behöver stärka upp med förare för att säkerställa vår trafik. Det känns fantastiskt att se att kollegor inom branschen hittar nya lösningar för att se till att de som behöver kan resa kollektivt. Att fråga just Flygbussarna kändes naturligt eftersom de har varit en del av Transdev i 12 år och att vi vet att deras förare håller en hög nivå vad gäller körerfarenhet, service och kundbemötande, säger Eva Tiséus, marknadsdirektör på Transdev i Sverige.

Det har gått snabbt och smidigt att få igång samarbetet. Redan efter några dagar var förare från Flygbussarna på plats vid Märstadepån för att påbörja en tvådagarsutbildning med bland annat genomgång av nya system, bussar, linjesträckningar och arbetsrutiner. Och redan nu har förare från Flygbussarna kunnat göra nytta i Stockholms kollektivtrafik.

– Vi är glada att kunna bidra i Transdevs viktiga uppdrag att upprätthålla kollektivtrafik med hög kvalitet i Stockholm. Vi ser också över möjligheten till liknande samarbeten i Malmö och Göteborg. Vår styrka är våra fantastiska förare och tillsammans med allas engagemang och konstruktiva anda har vi lyckats få till det här samarbetet på mycket kort tid, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna.

FAKTA/Flygbussarnas ägarbyte

Bussbolag som bytte koncern i slutet av förra året - från att ha varit dotterbolag till Trensdev blev det då ett bolag inom norskägda Vy-koncernen, ytterst ägd av norska staten.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Akut kris för Green cargo

Bolaget behöver snarast kapitaltillskott, som kan vara så stort som 2,2 miljarder.

Nu ökar resandet igen!

Peab stärker i syd

Fortsatt trögt för bussarna

FTI chockar producenterna – Förpackningsavgifter högre än Tysklands

FTI:s PACK@lunch som webinar blev ett bryskt uppvaknande för många i förpackningens värdekedja, inte minst förpackningsproducenter och varumärkesägare, som måste lägga dessa avgifter på sina priser för att föras vidare till handeln och slutligen konsumenterna.

Peab bygger i Värmland

Nyhetsbrev

Svart plast? Inget problem!

Norge bygger gigantisk batterifabrik

Ny rapport om företags arbete för cirkularitet

Fördjupning - Läget i basindustrin - del 2

Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Ny vd i Hybricon

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.547