23948sdkhjf

Boxon lanserar koldioxidneutral sträckfilm

Boxon lanserar ett nytt sträckfilmskoncept REBORN som är baserat på skandinavisk tallolja framtaget på restprodukter av tallar. Det är dessutom härproducerat i en av våra svenska fabriker.

Sträckfilm används för att skydda gods mot olika faktorer såsom fukt och damm, samtidigt som man lastsäkrar gods på pallen för att minimera skador och reklamationer under transport. Boxons befintliga standardsortiment innehåller redan flera högkvalitativa sträckfilmer som innebär minskad användning av resurser. Nu breddas sortimentet ytterligare med två produkter som är helt koldioxidfria:

– Maskinsträckfilm i 15my med försträckning upp till 340 %

– Handsträckfilm i 7my med förstärkta kanter.

– Det är mycket positivt att kunna erbjuda ett grönt alternativ inom sträckfilm, säger Mikael Jonsson, Produktspecialist på Boxon.

Reborn har alla egenskaper som Boxons övriga sortiment av sträckfilm har. Reborn är dessutom fullt återvinningsbar tillsammans med övrig plast vid t.ex. avemballering av gods. Målet med de nya biobaserade sträckfilmerna är att minska koldioxidavtrycket ännu mer utan att kompromissa med laststabiliteten.

Reborn har dessutom exceptionellt goda optiska egenskaper så etiketter blir väl synliga och avläsningsbara.

Sammantaget finns många fördelar med Reborn:

– Framtagen från hållbar källa

– Fullt återvinningsbar

– 0% CO2-avtryck

– ergonomisk

– mycket goda optiska egenskaper

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.081