23948sdkhjf

Största hittills i Kristianstad

Reningsverket i Kristianstad ska byggas om, steg ett är att utföra markarbeten för 150 miljoner kronor.

Kristianstad investerar för att kunna möta framtidens krav på avloppsrening, ombyggnaden av reningsverket beskrivs i ett pressmeddelandet som kommunens hittills största investering –  hela projektet uppges vara kostnadsberäknat till 535 miljoner kronor.

Projektet innebär i princip att ett nytt reningsverk ska byggas sydost om det befintliga. Vissa byggnader ska dessutom rivas.

NCC har fått uppdraget som ska genomföras i samverkan med kommunen.

– Planering och projektering för ombyggnaden har pågått ett par år, då vissa omtag har krävts när nya frågor och förutsättningar tillkommit, men nu ser vi fram emot att äntligen börja bygga, säger Niklas Andersson, affärschef, NCC Infrastructure, i ett pressmeddelande.

Första avropet i samarbetet gäller markarbeten till ett värde av 150 miljoner kronor.

2024 ska anläggningen stå klar att ta i bruk, då med membranteknik och förberett för framtida krav på till exempel läkemedelsrening.

– Projektet var mer komplicerat än vad som kunde utläsas från början, vilket visar på styrkan med samverkan i denna typ av projekt. Tillsammans med Kristianstads kommun bygger vi nu en både tekniskt och kostnadsmässigt optimal anläggning, säger Per Johansson, affärschef på NCC Vatten och Miljöteknik, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.079