23948sdkhjf

Nacka växer

140 nya lägenheter ska byggas i centrala Nacka. Det står klart sedan fastighetsbolaget Storstaden Bostad köpt mark i centrala Nacka av kommunen.

Storstaden Bostad, som vann markanvisningstävlingen 2017, tänker nu producera 140 nya lägenheter som ska stå klara för inflyttning i slutet av nästa år.

–    Jag är mycket glad för det här, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M). Nu ska vi bygga stad på naturens villkor för nya och gamla Nackabor, där stadens puls är lika viktig som närheten till naturen. Det känns bra att hålla fortsatt god fart i stadsbyggandet och visar på Nackas attraktivitet trots ett osäkrare marknadsläge.

– Vi känner en gedigen glädje att kunna tillträda marken i Centrala Nacka enligt tidplan, säger Per Jutner, vd och grundare på Storstaden Bostad i ett pressmeddelande.

Projektet har fått namnet ”Stadsporten” och ska genomföras i två etapper. Lägenheterna ska vara klara för inflyttning från hösten 2021 till våren 2022.

Marken kostade 218 miljoner kronor. Lägenheterna byggs i det som ska bli en ny stadsdel i Nacka från Järlahöjden i väster till Skvaltan i öster, med 6 000 bostäder och 7 000 arbetsplatser – Centrala Nacka.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.141