23948sdkhjf

Obos skapar nytt dotterbolag

Storstäderna står i centrum för Obos nya dotterbolags-satsning.

Medlemsägda Obos fortsätter sin satsning på den svenska marknaden. Obos växlar nu upp ambitionerna i Sveriges tre storstadsregioner och produktionen av bostadsrätter i större flerbostadsprojekt. Ansvarig för att leda detta arbete blir Sofia Ljungdahl som närmast kommer från Besqab. Sofia blir vd för ett nytt svenskt dotterbolag inriktat mot bostadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Sofia Ljungdahl kommer närmast från rollen som regionchef för Uppsala på Besqab där hon också varit medlem av koncernledningen. Hon har lång bakgrund inom bostadsutveckling med ledande befattningar hos Rikshem, Peab och JM. Sofia kommer att ingå i ledningsgruppen för Obos division bostadsutveckling. Hon tillträder sin nya position i augusti 2020 och kommer att ha sin bas vid Obos Stockholmskontor.

– Obos är inne i ett viktigt och spännande skede där vi nu på allvar ger oss in i Sveriges tre storstadsregioner. För detta behöver vi en affärsdriven person med goda ledaregenskaper och som delar våra värderingar. Dessutom krävs gedigna erfarenheter av komplexa stora bostadsutvecklingsprojekt. Jag är därför väldigt glad att i dag kunna presentera Sofia Ljungdahl som kommer leda vår viktiga storstadssatsning i Sverige, säger Obos koncernchef Daniel Kjørberg Siraj i ett pressmeddelande.

Obos är redan i dag en av de större bostadsutvecklarna i Sverige. Under 2019 färdigställde OBOS 1 557 bostäder på den svenska marknaden och hade vid årsskiftet 1 494 bostäder under produktion. Obos har nyligen aviserat flera stora projekt i exempelvis Stockholm med nya markanvisningar vid Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden och på Årstafältet.

– Jag har följt Obos och har imponerats av vad de åstadkommit hittills i både Norge och Sverige. De är unika genom att vara medlemsägda och samtidigt vara mycket affärsmässiga där de med sin starka finansiella ställning agerar långsiktigt. Arbetssättet inom Obos nye hjem, som bidragit till deras framgång i Norge, har stor potential Sveriges storstadsregioner, säger Sofia Ljungdahl i en kommentar.

Det nya dotterbolaget för storstäderna kompletterar den befintliga svenska verksamhet som redan i dag har en stark position runt om Sverige, främst i medelstora städer och universitetsstäder. Det nya dotterbolaget kommer att verka parallellt med dotterbolagen Obos Kärnhem och Obos Sverige där Myresjöhus och Smålandsvillan ingår.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.11