23948sdkhjf

Charterflyg till jobbet

NCC Norge bygger två undervattenstunnlar på Färöarna. Skiftbytena sker normalt genom att låta personalen resa till och från ön med reguljär flygtrafik.

I coronavirusets spår har dock de reguljära flighterna minskat drastiskt i antal och NCC valde därför att chartra ett flygplan.,

– Detta är det enklaste och mest effektiva sättet att få manskapet till Färörarna efter påskledigheten, säger Per Jonsson, divisionsdirektör i NCC Civil Engineering Norge, i ett pressmeddelande.

I veckan steg därför 51 tunnelarbetare på planet som ska föra dem till jobbet på Färöarna.

I onsdags fick det föregående skiftets manskap också resa med ett chartrat flyg – för att komma hem till Norge inför påsk.

Dessa personer sitter nu i karantän.

Med tanke på att reducera smittspridning är detta också en bra lösning. Eftersom bara våra anställda är passagerare undviker vi kontakt med andra som reser till och från ön. Dessutom jobbar och bor vi avskilt från öns befolkning, säger Aage, Lien, regionchef för tunnlar i NCC Civil Engineering, i samma pressmeddelande.

NCC uppger att man kommer att utvärdera situationen löpande under den närmsta veckorna, för att hitta de säkraste och mest effektiva transportsätten när det gäller att transportera personal till och från projektet på Färöarna.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.098