23948sdkhjf

Fyra av fyra möjliga för Sweco

Sweco fortsätter ta för sig bland de finländska spårvägsprojekten. Nu står det klart att företaget, tillsammans med Destia och WSP, ska leverera tjänster till den 4,5 kilometer långa Kalasatama-linjen i Helsingfors.

Det är ett projekt som stödjer utvecklingen av ett hållbart Helsingfors och en utvidgning av transportnätet, säger Mikko Asikainen, projektledare hos beställaren Helsingfors stads trafikverk, HST.

Enligt företaget kommer runt 40 medarbetare att sysselsättas i projektet som ska vara i drift 2024.

Det är med viss stolthet som Sweco konstaterar att företaget därmed behåller positionen som konstruktionspartner i samtliga pågående spårvägsprojekt i Finland. Sedan tidigare medverkar företaget i Kruunusillat-förbindelsen i Helsingfors, Raide-Jokeri i Helsingfors och Esbo, samt Tammerfors spårväg.

Den nya spårvägslinjen blir ett viktigt kommunikationsmedel till och från Kalasatama. Det är ett gammalt hamn- och industriområde som under ett par decennier framåt ska förvandlas till en helt ny stadsde. Kring 2040 beräknasområdet  inrymma cirka 25 000 invånare och runt 10 000 arbetsplatser.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.093