23948sdkhjf

Från förening till fokus

| Av Marcus Petersson | Packnet | Tipsa redaktionen

LivsmedelsFöreningen byter namn till Livsmedel i fokus.

Nu får branschföreningen, som startade 1953, ett nytt namn och samtidigt lanseras en ny hemsida och logotype. Livsmedel i fokus är det nya namnet på kunskapsnätverket för alla som arbetar i livsmedelskedjan.

– Äntligen kan vi föra ihop alla våra erbjudanden under ett gemensamt namn och paraply. Det nya namnet skapar ett större fokus på vad vi som branschnätverk erbjuder och står för, säger Anna-Karin Karlsson, ordförande för nätverket.

Nätverket arrangerar konferenser, som Livsmedelsdagarna i Tylösand, seminarier, utbildningar, studieresor, erbjuder mentorskap och andra aktiviteter med syfte att ge deltagarna värdefull kunskap och tillfälle att skapa nya kontakter. Tidningen Livsmedel i fokus förmedlar fördjupad kunskap och aktuell debatt.

– Vårt medlemslöfte är att alla alltid ska få med sig något nytt och att vi ska bidra till att branschen utvecklas. Det sätter så klart press på oss i styrelsen och i verksamheten, och vi har stora ambitioner framåt, säger Anna-Karin Karlsson.

Styrelsen har arbetat med förändringen i ett och ett halvt år, medlemmarna har också bidragit med värdefulla synpunkter. En av målsättningarna är att nätverket, med allt som det har att erbjuda, ska bli lättare att hitta.

– Vår förhoppning är att det nya namnet och tydligheten ska göra att flera får upp ögonen för nätverket. Ju fler vi är, desto större skillnad kan vi göra tillsammans, säger Anna-Karin Karlsson.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Akut kris för Green cargo

Bolaget behöver snarast kapitaltillskott, som kan vara så stort som 2,2 miljarder.

Nu ökar resandet igen!

Peab stärker i syd

Fortsatt trögt för bussarna

FTI chockar producenterna – Förpackningsavgifter högre än Tysklands

FTI:s PACK@lunch som webinar blev ett bryskt uppvaknande för många i förpackningens värdekedja, inte minst förpackningsproducenter och varumärkesägare, som måste lägga dessa avgifter på sina priser för att föras vidare till handeln och slutligen konsumenterna.

Peab bygger i Värmland

Nyhetsbrev

Svart plast? Inget problem!

Norge bygger gigantisk batterifabrik

Ny rapport om företags arbete för cirkularitet

Fördjupning - Läget i basindustrin - del 2

Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Ny vd i Hybricon

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094