23948sdkhjf

BusWorld tar upp coronakrisen

| Av Redaktionen | RT-Forum | Tipsa redaktionen

BusWorld arrangerar ett webbinarium om bussbranschens globala utmaningar i coronakrisens spår 9 april - Anna Grönlund medverkar som representant för den svenska branschen.

På torsdag 9 april arrangerar BusWorld ett internationellt webbinarium om bussnäringens utmaningar i spåren av coronakrisen. Webbinariet ges i samarbete med FNs organ för hållbar utveckling i urbana miljöer, UN Habitat. Anna Grönlund representerar Europa genom sin roll som vice ordförande i IRU:s passagerarkommitte.

Webbinariet fokuserar på hur världens bussbransch hanterar effekterna av coronakrisen. Förutom Anna Grönlund medverkar Prasanna  Patwardhan, President of BOC i Indien och Peter Pantuso, President & CEO American Bus Association. Seminariet är koncentrerat till att skildra vilket stöd regeringar och offentliga organ ger bussbranschen i olika länder och världsdelar, vilka utmaningar företagen möter och hur bussföretagen hanterar situationen.

– På Sveriges Bussföretag har vi en god uppfattning om hur våra nordiska grannländer hanterat krisen och vilken påverkan den fått på bussbranschen. Danmark framstår här som ett lysande exempel men även Norges regering har utvecklat stödinsatser som tagits emot positivt av den norska bussbranschen. I Sverige saknar vi stöd framförallt till våra SME-företag, men vi efterlyser också en nationell dialog och diskussion om hur vi tillsammans med våra regionala kollektivtrafikmyndigheter och deras organisationer kan hantera dagens situation och morgondagens krav när vi ska ha en fullt fungerande kollektivtrafik på plats för samhällets behov igen, säger Anna Grönlund, branschchef på Sveriges Bussföretag samt vice ordförande i IRU:s passagerarkommitte.

För läget i resten av Europa kommer hon rapportera uppgifter och information som sammanställts av IRU:s Europakontor i Bryssel.

– Genom min roll som vice ordförande i IRU:s passagerarkommitte har jag en tät dialog med IRU:s tjänstemän i Bryssel och kollegor runt om i Europa. Det blir en utmaning att förmedla så mycket fakta på den korta tid som webbinariet genomförs, men samtidigt en möjlighet att sprida goda exempel och visa de utmaningar som vi i den samlade bussbranschen möter i ett globalt perspektiv, säger Anna Grönlund.  

Mer information om webbinariet finns på https://www.busworldacademy.org/seminar/busworld-academy-covid-19-webinar

OBS! Webbinariet hålls på engelska på torsdag 9 april klockan 15 och 16 (svensk tid). Webbinariet är öppet för alla att se och lyssna till, men registrering via webben krävs.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ledare: Annorlunda sommar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

JM avtalar med byggvaruhandel

Ny upphandlingsmodell testas vid vägprojekt

Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Svårt att få jobb efter gymnasiet? Inte med rätt utbildning. Det är 20-åriga Jessica Neiglick ett levande bevis på. Efter avslutad gymnasieutbildning till maskinmekaniker i Enköping våren 2018 blev det först sommarjobb och sedan en fast tjänst hos Swecon i Västerås.

Svevia säkrar stort och smått

För Svevia spelar det ingen roll om det är en bro som ska byggas eller en död grävling som ska plockas upp – säkerheten måste finnas där, även om det kostar.

Nyhetsbrev

Tvärstopp för Göta Kanal

Nu har den startat – testanläggningen som fångar koldioxid

De ska bygga Ragn-Sells anläggning för flygaska

Magnifik fabrik blev en utmaning för rivarna

Metallingjutna balkar, granitsten och riktigt seg betong. Färgfabriken är inte bara stor och full av lackrester, den är extremt stabil också – en utmaning för rivarna.

Industrijätten Hydro storvarslar

Stark orderingång i NRC-gruppen

2020 har, trots Covid-19-pandemin, börjat bra för NRC Group. Tillväxt i försäljningen och stark orderingång har resulterat i en orderstock som aldrig varit större än de dryga åtta miljarder norska kronor som redovisades i slutet av mars.

Sandviks nya paket

Den platta vinflaskan gör entré

Sandahls bryter med Schenker i förtid

Inget Load up North i år

Luft under vingarna för flygfotografering

Kranpunkten stärker i Stockholm

Kranpunkten förstärker närvaron i Stockholm genom att öppna en depå i Västberga industriområde, i nära anslutning till E4/E20, med Robin Eriksson som depåchef.

Tar över SL

De får asfaltera i Järfälla

Vindkraft löser småländskt elunderskott

Bristen på el i regionen kring småländska Åseda ska snart vara ett minne blott. Lösningen är 47 vindkraftverk i Uppvidinge kommun med en årlig elproduktion som beräknas uppgå till drygt 600 GWh, vilket skulle kunna förse 120 000 villor med hushållsel.

Överklagar jätteupphandling

Prisas för ökad gruvproduktion och högre säkerhet

Kapten! 28 Volvolastare anmäler sig

Nyligen var det uppställning för ett gäng nyinryckta i Eskilstuna. Uppställningsplatsen var dock inte en kaserngård utan hos Swecon där 28 specialutrustade Volvolastare anmäldes sig till tjänstgöring i det svenska försvaret.

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Robotar gör armeringskorgar

Nio nya i Nacka

Nya bostäder i Gävle

Toppchef lämnar Scania för Daimler

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.078